directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 08:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 25 de febrer de 2009 05:00 h

El descrèdit del rei

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

reis monarques juan carlos sofia borbó borbons
Comparteix
   


Notícies relacionades

La crisi està afectant moltes persones que, davant l'ofeg dels deutes, emprenen actuacions desesperades i imaginatives per sobreposar-se a l'ofeg dels seus deutes. Quan els bancs no estan disposats a donar crèdits s'ha de recórrer a familiars i amics que estiguin en una situació econòmica més favorable o a persones que és evident que tenen el compte corrent a vessar, com per exemple, el rei Joan Carles I. Qui millor que el monarca, que viu a càrrec dels impostos dels ciutadans de l'Estat espanyol, i a qui és evident que no falten els diners, per socórrer un dels seus 'súbdits'?

Així de clar ho ha vist un català que, no veient altra sortida, s'ha adreçat al monarca per demanar-li a ell personalment un préstec de 50.000 euros que, evidentment, es compromet a pagar. Segons ha pogut saber directe!cat, la Casa Reial espanyola ha remès la sol·licitud al Departament de Medi Ambient i Habitatge que, al seu torn, l'ha enviat de nou a Acció Social i Ciutadania. 


imatge
 
A la Generalitat estan estupefactes davant l'actitud de la Casa Reial, ja que es tracta d'una petició explícitament personal cap a Joan Carles I i que consisteix en una petició de caràcter exclusivament econòmic. A més, la Zarzuela, no s'ha dignat a respondre la petició, sinó que demana que ho faci la Generalitat. Acció Social ha hagut de contestar tant a l'interessat com a la Casa Reial per explicar-los que la concessió d'un préstec no és competència del Departament i que en tot cas haurà de ser el Rei, qui respongui. En tot cas, Acció Social i Ciutadania s'ha ofert per atendre les peticions de caràcter social que aquesta persona pugui necessitar.

  imatge

Els conceptes als que es destina el pressupost de la Casa Reial i la fortuna dels Borbons ha estat sempre un assumpte poc transparent, però segons podem trobar a la Viqupèdia la revista Forbes (de l'abril 2003) incloïa Joan Carles I en el sisè lloc dels monarques més rics d'Europa, amb una fortuna de 1.790 milions d'euros, al lloc 134 entre els més rics del món. Així mateix, la casa reial cada any rep una aportació dels Pressupostos Generals de l'Estat, que en el 2008 fou de 8 milions d'euros com a concepte de sosteniment de família i casa, a banda del sou del propi monarca que en algunes ocasions, fins i tot s'ha augmentat perquè devia quedar-se curt. Sigui com sigui, les aficions del rei tampoc serien les més econòmiques. Recordem que Joan Carles I és aficionat a l'esquí, la caça i la nàutica. En temps de crisi, potser ell també hauria d'ajustar-se el cinturó. O com a mínim, respondre a les peticions que li adrecen a ell personalment.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
26 de febrer de 2009, 11.17 h

Jo fa quaranta anys que treballo i pago impostos i no tinc res. Això que vol dir? que soc idiota o que no soc un lladre?. Treballant un mai es fa ric.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
GosGroc fletxa Països Catalans
25 de febrer de 2009, 22.43 h

La Generalitat s'ha de dirigir a la casa reial espanyola en castellà?!? Vaja, així anem pel món...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de febrer de 2009, 21.35 h

Homes !!! Demanar que el borbó respongui a les peticions que li adrecin personalment, a què us referiu ???. A contestar-les ??? O senzillament atendre-les amb els préstecs que hom li demani ???. El què es vergonyós d'aquest borbó, es tregui les puces del damunt i ens les encolomi a nosaltres. En quant a la riquesa d'aquest individu, si la mateixa fortuna obtinguda durant un període més o menys de 30 anys, l'hagués acumulat una altra persona, segur que tindria els inspectors d'hisenda di... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 de febrer de 2009, 13.40 h

El que hem de fer és oblidar el rei i treballar per la República Catalana. Ens estalviarem aquesta despesa i la de tots els espanyols que viuen a costa nostra. No perdem el temps parlant d'una anomalia democràtica com és la monarquia instaurada per Franco.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.