directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 10 de març de 2009 05:00 h

Els espanyols a Brussel·les

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

vidal quadras
Comparteix
   


L'exitosa marxa dels 10.000 a Brussel·les va comptar amb milers de catalans reivindicant l'autodeterminació pels carrers de la capital Europea... i també amb la presència d'algun espanyol fora de lloc.

Entre els espanyols presents a Brussel·les cal comptar-hi, en primer lloc, els eurodiputats botiflers que van oposar-se a la marxa. Tal com podeu veure a les imatges a continuació [de la fotogaleria de l'Albert], a la manifestació hi eren, ni que fos figuradament, Alejo Vidal-Quadras, aquell que troba 'provincià' demanar parlar en català al Parlament Europeu i que va qualificar la marxa de 'disbarat' i Ignasi Guardans, el fins ara eurodiputat de Convergència, que en la seva rabieta per no ser elegit per repetir a Brussel·les va mostrar-se en contra de viatjar a Brussel·les perquè una manifestació significaria 'l'exigència, el mal humor, la protesta, la demanda i la denúncia'.


Els desplaçats a Brussel·les també van veure la curiosa presència d'una xurreria, una paradeta ben típica espanyola,  que va desplaçar la seva caseta 'Los Churros' fins a la marxa per tal de fer quatre calerons. En aquest sentit, el xurrer en qüestió va actuar amb un evident esperit català i no va deixar escapar l'oportunitat de fer negoci amb alguns dels afamats 10.000. Com podeu veure a la imatge, però, la caseta està totalment espanyolitzada, ja sigui en la nomenclatura o amb la rojigualda que embolica els xurros al logotip de la paradeta mòbil. També s'ha de dir que arreu de la geografia francòfona hi ha aquestes paradetes que utilitzen 'Los Churros' com a reclam per vendre.



La bandera espanyola també va aparèixer de cop i volta davant de la incredulitat de tots els manifestants. A mitja manifestació, a dalt d'un dels balcons que presidien el carrer per on la marxa prosseguia amb bon pas, hi havia una bandera espanyola penjada de forma vertical al vidre d'una de les finestres de la balconada.

Sense dubte, tots els manifestants de forma unànime van començar a xiular. El pas es va aturar i la gent no parava de escridassar el balcó. Els xiulets i els 'uuhs' van anar pujant de to. Davant d'allò de cop i volta la bandera es despenjà. Alguns afirmen que la policia va avisar als habitants del pis que si no volien problemes que traguessin la bandera ràpidament. D'altres afirmen que els mateixos crits van acabar per aconseguir aquella petita victòria, pot ser una petita al·legoria?

De totes maneres, per sorpresa de tots, qui la despenjà tenia una pinta de belga que no quadrava. Deuria ser algú poc informat que es pensava que feia bé posant aquella bandera. De fet,quan la va despenjar va dirigir-se al públic amb to xuleta i prepotent, pensant-se ser el protagonista.




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Manel fletxa Tarragona
10 de març de 2009, 15.21 h

Manel-80 (#2) no saps llegir? No era espanyola "per ser una xurreria", sinó perquè era "una xurreria espanyola" per la decoració que hi havia. Amb un espanyol de venedor. Quina part d'aquest complicadíssim jeroglífic no has entès?



On es diu que els xurros siguin espanyols? Igual com quioscs de premsa n'hi ha d'espanyols, de catalans, de búlgars i de turcs, i allà hi havia una xurreria espanyola, decor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
jordi fletxa barcelona
10 de març de 2009, 12.49 h

Jo vaig ser allí i confirmo que la parada "Los churros", era una parada decorada completament a l'espanyola, es podia veure en la decoració dues franjes vermelles. Però i què? no vaig veure cap reacció en contra de la parada, al contrari, tothom comprava, jo mateix vaig comprar un mega frankfurt que estava boníssim. A més els qui servien no sabien espanyol, parlaven només francès... ningú es pot sentir ofès per aquella parada.



Els catalans no tenim res en contra dels esp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
10 de març de 2009, 09.55 h

Una xurreria una paradeta típicament espanyola? Quins blavers principatins esteu fets els de directe.cat. El vostre regionalisme i barcelonicentrisme sí que és típicament espanyol i beneficiós per a l'espanyolisme.

Voleu que ens entenguen i ens coneguen a Brussel·les, a Europa i al món quan vosaltres sou els primers que ni coneixeu la vostra nació sencera.

Que sí, home, que sí, que els xurros són tipicament espanyols, i les Falles una festa de Madrid.

Oi que sí, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de març de 2009, 09.40 h

NO ENS AUTUREM AQUÍ CALEN MOLTES INICATIVES COM AQUESTA PERQUÈ EL MÓN SENCER CONEIXI LA NOSTRA REALITAT I QUE VOLEM SER UN PAÍS LLIURE.LA INTERNALITZACIÓ DEL NOSTRE CONFLICTE ÉS EL CAMÍ.LA VERITAT ENS FARÀ LLIURES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.