La voluntat gastronòmica
A finals d’octubre us vam explicar en un anterior Punt de Mira que un restaurant de Calella, el Don Corleone, oferia cada dilluns un menú a 3 euros anomenat ‘menú anticrisi’.Doncs avui us mostrem un altre restaurant, aquest de Barcelona, que ha anat més enllà. Aquest establiment deixa als clients pagar la voluntat, és a dir, allò que ells creuen convenient pagar o, en molts cassos, el que bonament poden treure de les seves butxaques. En comptes de rebre un compte amb el preu, els clients reben un sobre buit i hi abonen el que consideren just.
Així, de nou un restaurador se les empesca per aconseguir clientela en temps difícils, on una de les coses que primer salta és el menjar fora de casa.
I sembla que funciona ja que està atraient comensals deixant-los pagar la voluntat pel menú especial del dia. Eledino García, amo del bar-restaurant Mireya (situat al carrer Marina amb Còrsega), va introduir el sistema fa tres setmanes per a atreure clients. La idea funciona i García assegura que els seus ingressos, almenys, no han descendit.
García diu que la seva confiança en el públic li ha sortit bé. Encara que aclareix que no duu el compte de quant paga cada persona, això sí, mai s'ha trobat el sobre buit. Diu que no està segur de quant temps continuarà amb el nou sistema, limitant-se a dir que depèn del que duri la crisi i la bona voluntat dels comensals.