directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 10 de maig de 2024 15:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 17 de març de 2011 05:00 h

Eclipsi nuclear

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant


Comparteix
   


El desastre nuclear del Japó ha posat en alerta tots els països occidentals. França, Alemanya, Anglaterra o Espanya estan atents als tràgics esdeveniments del país nipó i ja han pres mesures per tal d'evitar que, fets similars, es puguin repetir. Ha estat el cas de José Luis Rodríguez Zapatero, que aquest dimecres ja ha anunciat que revisarà la seguretat de les nuclears espanyoles reforçant, així, les tesis que manté el seu ministre d'Indústria Miguel Sebastián, que afirma que les centrals espanyoles 'són segures' i que 'no se'ls hi ha de tenir por'.

Fa temps que Sebastián s'erigeix com a abanderat de les nuclears i, ara fa un any, ja va declarar que 'tenir por d'aquest tipus d'energia era com tenir-ne d'un eclipsi de sol o de lluna' i que atemorir-se per les centrals era 'una irracionalitat' gens pròpia del segle XXI.  Paradoxalment, aquests arguments han estat rebatuts aquest mateix dimecres per Carlos Bravo, responsable de l'energia nuclear de Greepeace, que ha assegurat que una situació com la que s'està vivint al Japó es podria repetir a Ascó i Vandellós. Bravo ha denunciat els 'defectes de disseny' i 'problemes d'esgotament' de les tres centrals catalanes, i ha afirmat que en cas de catàstrofe els plans d'emergència de l'Estat 'no serveixen per a res'. No obstant, el ministre socialista ja ha assegurat que, aquest, no és el moment per obrir un debat sobre les nuclears. Per molt que vulgui frenar-lo, és clar que el tema està ja damunt la taula.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Antoni fletxa Sabadell
18 de març de 2011, 11.50 h

Des de la meva ignorancia sobre el tema, crec que el problema està en el cost que suposa l'energia neta sense donar el resultat que donen les nuclears, es a dir, que s'ha de invertir molt capital per obtenir uns beneficis inferors als que donen les nuclears. A part queden, es clar, els amiguismes empresarials i/o politics que sempre estan presents on hi han beneficis economics personals facils.

De totes formes es necesaria l'intevencio dels ciutadans, per que si mirem capa un altre banda, les... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ja n'hi ha prou fletxa PAISOS CATALANS
17 de març de 2011, 13.07 h

Es el poble, els ciutadans els qui tenim la darrera paraula, hem de dir prou!
Prou a les centrals nuclears, a les factures inflades, a la patent de cors amb que ens persegueixen i o be paguem o ens tallen serveis basics. Tenim drets, denunciem i aturem aquesta supervia i falta de dignitat. Per cert tots els dimarts de 22 a 22.30h tanquem els llums, i qui rebi factures inflades denuncii i no pagui.
No hem de demanar, hem d'exigir energies renovables, no som una colla de xais i ni el petroli ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maria fletxa Terres de l'Ebre
17 de març de 2011, 08.18 h

Tot el món en alerta, aquí no passa res. Ara es faran unes revisions que, per suposat, donaran uns resultats òptims, i ens oblidarem del que aquest dies ens sembla apocalíptic, fins la propera. Estem jugant en foc i més prompte o més tard caurem a les brases. Però és igual el que compta són els grans beneficis de les elèctriques que al fi i al cap són qui, quan acaben els polítics els seus mandats, els hi donen feina en les seues empreses. El govern espanyol (i en aquest cas també... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.