directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 08:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 19 de maig de 2009 05:00 h

15 anys de censura

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

monarquia corona reis reina reines princesa princeses princeps borbons reial
Comparteix
   


El lamentable episodi de censura a la xiulada de les aficions catalanes i basques al Borbó durant la passada final de Copa ens ha de servir per recordar que, a la 'democràcia espanyola', les ofenses a la casa reial sempre han estat perseguides i amagades.

Ja sigui segrestant publicacions humorístiques com a l'episodi El Jueves o deixant d'emetre les xiulades, l'Estat espanyol no admet que ningú qüestioni la legitimitat d'un monarca hereu de la dictadura. Precisament aquest 2009 fa quinze anys del polèmic Persones Humanes dedicat a la Infanta Elena, en concret aquell on l'escriptor Quim Monzó dedicava el seu particular monòleg a l'anàlisi de les reialeses. Les paraules de Monzó i la particular ironia de Mikimoto, amb aquella imatge fixa de la Infanta que acompanyava gran part del programa, van provocar les protestes de la Casa Reial espanyola i van forçar el president Pujol a disculpar-se.

Les setmanes posteriors a l'incident, llargament denunciat pels mitjans espanyolistes, Quim Monzó va viure un episodi de censura a 'El peor programa de la semana', que llavors emetia el Wyoming a La 2 i que va acabar amb la supressió d'aquest programa de la televisió pública espanyola.

Per recordar aquell execrable episodi de censura als mitjans, un intrusisme que encara dura, us enllacem la memorable intervenció de Monzó al Persones Humanes analitzant aquella feina estressant i malpagada que és ser membre de la reialesa.





MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.