directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 14:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 13 de maig de 2011 05:00 h

Els 'plagis' de la CUP

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


Amb la proximitat del 22 de maig, les relacions entre les formacions independentistes catalanes continuen tan tenses com sempre i després de les acusacions del candidat de la CUP de Barcelona, Xavier Monge, contra Portabella per inspirar-se en el lema de la Candidatura d'Unitat Popular barcelonina, ara hem trobat un contraexemple on és la CUP de Girona qui té unes idees i propostes molt similars a les de CiU i Esquerra.

El pseudoplagi l'hem trobat al web per 'democratitzar la campanya' de la CUP gironina, que s'anomena 'Cuptivistes', en un calc de la plataforma 'Cativisites' que va impulsar la federació nacionalista en la precampanya del 28N.

Però més enllà d'aquest robatori intel·lectual a CiU, el web per fer campanya a favor de la CUP de Girona també ha copiat propostes d'Esquerra, com les propostes per fer campanya si disposes d'un minut, de 5 minuts, de 15 minuts, etcètera, una idea que ja vam veure al web de campanya de Joan Puigcercós 'Gent Valenta' (actualment no visible a la xarxa). Deu ser per allò que la creativitat sempre sorgeix de la suma d'experiències.



Desplegable amb les propostes al web 'Gent valenta' d'ERC





Desplegable amb les propostes dels Cuptivistes



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Jordi-80 fletxa València
13 de maig de 2011, 22.29 h

Alguns (o molts, o tots) de la CUP semblen que van d'intocables i lliures de qualsevol culpa. Semblen com els del PP al País Valencià, que no toleren la crítica. Una mica més de maduresa i de cintura per a encaixar les crítiques.

Madureu! i benvinguts a l'arena política!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
13 de maig de 2011, 15.56 h

Com és nota que ERC subvenciona directe.cat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
joan fletxa Figueres
13 de maig de 2011, 13.05 h

No crec en la propietat privada de les idées. Sí que crec, d'altra banda, que la política grupusculitzadora del "jo ho faré millor que aquests venuts" demostra la immaduresa d'un poble sotmès al franquisme castellanista durant un parell de generacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep-Lluís fletxa Barcelona
13 de maig de 2011, 12.19 h

Srs. de Directe.cat... veuen "fantasmes" per tot arreu!!!...



Precisament... no recordo que hagin fet vostès cap comentari en aquests sentit amb tot el "nom", logos, eslogans, imatge... dels mestres de la disfressa i el mimetisme que són els Srs de SCxI. O potser, ja els hi està bé, oi?

Sembla que vulguin fer mal rotllo, confusió i divisió entre les formacions Independentistes (vés per on, igual que SCxI...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
13 de maig de 2011, 12.16 h

Aquest article mereix el títol de "Com fer una notícia en dos minuts, o el dubtós art de no contrastar les fonts".

Amb un sol correu a contacte@cuptivistes.cat us haguéssim respost a que respon aquesta campanya, amb qui esta inspirada i perquè, que ja us asseguro que no és cap partit dels que esmenteu.

Potser hagués sigut massa feina, no? Ja ho entenc.

Tampoc us podem demanar que estigueu al dia de les campanyes que va fer el Partit Pirata... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Guillem fletxa Girona
13 de maig de 2011, 11.21 h

Doncs a mi em sembla que si una bona idea ho és es pot copiar. Si ens posem així la primera consulta independentista, la d'Arenys de Munt, va ser impulsada per la CUP, i trobo lògic que es copiï la consulta a altres municipis, tot i que ERC en un principi no en va voler saber res de fer consultes. I des de la CUP estem contents que ens copiïn les idees bones. Això és que fem bé la feina. ara nosaltres també sabem veure quan una cosa està ben feta i crec que el debat és estèril. Hem ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Marc fletxa Girona
13 de maig de 2011, 10.48 h

Realment causa sorpresa que s’hagi publicat aquesta “ noticia “, amb la que està caient. Em sembla d’una estupidesa enorme i d’una qualitat informativa pèssima. Per altre banda si que crec que les traves i pals a les rodes son continus per tal d’evitar que formacions com la CUP tinguin representació. El cas per exemple de TV3, contínuament parlen dels candidats a l’alcaldia de Barcelona, o en el cas que a mi m’afecta de Girona, i quan ho fan obvien els que no tenen actualme... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Isabel Carrasco fletxa Barcelona
13 de maig de 2011, 10.25 h

Tot plegat és molt infantil. El nostre país no es mereix aquestes baralles per foteses. Si un o altre partit fa servir una publicitat determinada deu ser perquè considera que reflexa el que vol transmetre a la societat i ja està . Em sembla que ara és el moment d'anar tots alhora perquè venen maldades i mentre ens barallem entre nosaltres altres se'n riuen .


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Oriol fletxa Sant Celoni
13 de maig de 2011, 10.22 h

Doncs jo prefereixo que els periodistes escriguin de tot el que passa i ja decidiré jo quines llegeixo i quines no. I un cop llegides decidiré si eren interessants o no, això que tu en dius "tenir pès".
Independentment d'aquest comentari, poques campanyes o idees publicitaries son originals i creatives. La CUP copia idees dels altes perque no tenen peles o consideren que no cal pagar a cap creatiu publicitari. Els partits més grans sí que es gasten la pasta en publicistes, i vegades fan e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pepet fletxa Barcelona
13 de maig de 2011, 10.08 h

#1 Teresa, doncs jo no la trobo malament. Si més no, demostra que ningú està lliure de culpa. Si la CUP va considerar inacceptable que altres partits s'inspiressin en ells, llavors no hi ha cap raó (ni l'econòmica) que els excusi a ells de fer el mateix amb les idees dels altres.

D'altra banda, encara que pocs, la CUP també rep diners públics en tant que té representants a diferents Ajuntaments. Una altra cosa és que en rebin pocs, però aniran incrementant conforme augmentin la repre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.