directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 27 d'abril de 2011 05:00 h

L'SGAE també ens espolia

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

sgae societat general autors musica promotors
Comparteix
   


Aquest dimarts la Societat General d'Autors d'Espanya (SGAE) ha fet balanç de l'any 2010 al llarg del qual, tot i les queixes constants per la pirateria i els impagaments dels drets d'autor, han arribat a fer un calaix de 341 milions d'euros a l'Estat espanyol, una xifra que pràcticament suposa que la SGAE s'ha embutxacat un milió d'euros diaris.

Al marge d'aquesta xifra -que frega la pornografia- també sobta veure la distribució territorial dels ingressos. Com és habitual, també a l'hora de pagar els drets d'autor, Catalunya és líder a l'hora de contribuir a omplir la caixa de l'SGAE. Només al Principat es recapta el 20% dels ingressos de tot l'Estat espanyol. També per variar, el retorn de la recaptació de l'SGAE en inversions a Catalunya, en canvi, ha disminuït. A més, s'hauria de tenir en compte la naturalesa del 'retorn' dels ingressos provinents a Catalunya que fins ara s'han materialitzat en la posada en marxa de l'Artèria Paral·lel on lluny de promocionar els creadors i artistes catalans es dediquen a programar actuacions de cantants i grups 100% espanyols.

En aquesta mateixa línia es lamentava el productor musical Xavier Fortuny en un article per a la Revista Quaderns d’Escacc on raonava que 'la reinversió per part de la SGAE a Catalunya (...) també té un resultat negatiu respecte a la resta de l’Estat. La proporció entre la quantitat de creadors catalans i el volum d’ingressos que té la SGAE a Catalunya no es correspon en absolut amb el 'retorn' que en fa la societat de gestió estatal'.

Fortuny encara va un pas més enllà i es planteja per què Catalunya no s'independitza de l'Estat espanyol en matèria de drets d'autor per deslliurar-se de l'espoli de l'SGAE. Per això proposa la creació d'una SGAE catalana perquè els ingressos dels drets d'autor repercuteixin en benefici dels autors i editors catalans. I conclou: 'Si Espanya no ho soluciona, o no tracta justament Catalunya, caldrà, com en tots els àmbits, fer les coses a la nostra manera'.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
27 d'abril de 2011, 14.46 h

Visiteu Andorra un preciós país on la SGAE no hi te jurisdicció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 d'abril de 2011, 13.52 h

Tot això amb el vistiplau del senyor Ramon Muntaner antic cantant em defensa de les llibertats i ara eminent traïdor a Catalunya al servei del recaptador espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 d'abril de 2011, 11.53 h

Aquesta associació de lladregots nom de la qual no vull ni esmentar, són calcats dels ecspanols: Vinga a robar a Catalunya i en canvi fan seva aquella cançoneta infantil, ecspanola per més senyes, de la qual n'haurien de fer el seu himne que diu: Santa Rita, Rita, Rita, lo que se da no se quita". O sigui que no hem d'estranyar-nos que de retorn.... ni les gràcies, com els ecspanols amb allò que ens roben cada dia i cada any, des de fa anys i panys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ramon fletxa Barcelona
27 d'abril de 2011, 08.17 h

Totalment d'acord amb en Xavier Fortuny. Volem una SGAE catalana (és a dir una SGAC). Hem de tallar amarres del tot amb Espanya i deixar de subvencionar un país que l'únic que vol és la nostra desaparició. Per dignitat i per sentit de justícia: prou engany, prou dependència, prou espoli!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume Cusó fletxa Barcelona
27 d'abril de 2011, 08.01 h

El bandoler Teddy Bautista continua robant als pobres consumidors de pen drives per quedar-s'ho ell i la seva banda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.