directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 5 d'octubre de 2009 05:00 h

Madrid, València o Barcelona 2020?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

anelles olímpiques jocs olímpics olimpíades
Comparteix
   


La sonada derrota de Madrid a Copenhaguen divendres passat, quan la ciutat de Rio els va passar la mà per la cara emportant-se els Jocs Olímpics de 2016, ja ha generat els primers moviments de cara a organitzar les olimpíades del 2020.

Des de Madrid els responsables polítics asseguren que han obert un període de reflexió que, d'aquí uns mesos, podria desembocar en un tercer intent d'aconseguir els Jocs, després dels fiascos del 2012 i 2016. De fet la mateixa Fundació 'Madrid 16', l'organisme que capitanejava Gallardón i impulsava la candidatura, feia temps que veia impossible aconseguir els Jocs, i el 5 de novembre de 2008 -fa quasi un any- ja van registrar el domini Madrid2020.com amb l'esperança que a la tercera vagi la vençuda.

Tot i això, Madrid no ho tindrà fàcil per esdevenir la candidata espanyola als Jocs del 2020, ja que València també es postula per organitzar els Jocs. La idea fa temps que ronda entre la cúpula del PP valencià, aficionadíssima a aquesta mena d'esdeveniments pomposos com la Copa Amèrica o la Fórmula 1 urbana a la capital valenciana.

Tal com recull el blogaire Àlvar Cuevas, Rita Barberá ja va avançar el 2005 que si Madrid perdia per segon cop tenien intenció de presentar candidatura. Els populars valencians veuen en els Jocs una nova oportunitat per impulsar l'enèssim pilotasso urbanístic a València, i les instal·lacions esportives per acollir-los podrien construir-se a les dàrsenes velles del port, que ja acullen part del traçat de la F1. La iniciativa proValència 2020 ja compta amb més de 5.000 adherits al Facebook que li donen suport.

Des del directe!cat no volem acabar aquesta repassada a les possibles candidates a organitzar els Jocs Olímpics de 2020 sense referir-nos a Barcelona. Potser aniria essent hora que les autoritats catalanes es plantegessin organitzar una candidatura per tornar a acollir uns Jocs. Són diverses les ciutats que els han acollit més d'un cop, i una votació final amb Madrid competint com candidata espanyola i Barcelona com a candidata d'una flamant Catalunya independent seria impagable.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
10 de desembre de 2009, 20.14 h

Jo crec que barcelona ja hauria de ser hora de que hi hagués olimpiades a barcelona. Visca Catalunya!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 d'octubre de 2009, 23.49 h

com que catalunya per desgracia no sera independent, per no veure tanta bandera espanyola es millor que no es facin aqui a la peninsula.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.