directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 08:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 19 de novembre de 2009 05:00 h

La inversió territorial segons el PSC

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


Aquest dimecres CiU denunciava l'excessiva concentració de la inversió de la Generalitat pel 2010 prevista als pressupostos, que destina el 67% de la inversió a l'àrea metropolitana, dedicant a la resta del territori català un 32% del pressupost. Segons els números convergents, el desequilibri s'hauria incrementat d'ençà de l'arribada del tripartit, ja que el 2003 la inversió territorial es mantenia equilibrada, amb un 51,5% de la inversió a l'àrea de Barcelona i un 48,5% a la resta de Catalunya.

És obvi que les necessitats de l'àrea metropolitana, on viu el 68% de la població catalana, són molt més grans que les de la resta de comarques, però també és cert que l'equilibri territorial passa perquè tots els catalans puguin gaudir dels mateixos serveis en la mesura del possible, independentment de la població que tingui una zona.

La inversió destinada a la vegueria de l'àrea metropolitana, el 67% del total, i la seva coincidència quasi exacta amb el 68% de població catalana concentrada prop de Barcelona reflecteix una proporcionalitat total de la inversió -tant percentatge d'habitants, tant percentatge d'inversió-, i recull la malaltissa obsessió dels socialistes en aplicar la proporcionalitat allà on no hi hauria de ser.

En aquest sentit, aquesta proporcionalitat estricta d'inversions ens recorda a la proporcionalitat estricta en escons que els socialistes sempre han defensat en les propostes de Llei electoral catalana. Degut al pes majoritari del vot socialista a l'àrea metropolitana (cal recordar que el 2007 el PSC només va obtenir la majoria al Barcelonès, Baix Llobregat i Vallès Occidental) Zaragoza i companyia defensen un sistema '1 persona = 1 vot' que, aplicat al territori, suposaria la total marginació de bona part dels territoris del Principat.

La proporcionalitat estricta que sempre han defensat els socialistes -i que ara defensa l'enganyosa ILP de Ciutadans pel Canvi-, una proporcionalitat que no s'aplica enlloc de la UE i que provocaria enormes discriminacions a la Cambra Catalana. Així, segons la lògica de la proporcionalitat total que històricament ha defensat el PSC, a la vegueria Alt Pirineu i Aran, que representa el 20% del territori del país, només li correspondria 1 diputat al Parlament per defensar els interessos de la zona, ja que a l'Alt Pirineu i Aran només hi viu el 0,74% de la població catalana. 


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
josep m fletxa Igualada
22 de novembre de 2009, 15.20 h

això vol dir, per exemple, que com resulta molt més car construir escoles o hospitals en una zona rural, a la pràctica el servei per habitant és molt inferior en zones rurals. No és equitatiu, és discriminatori per la gent de fora de la zona urbana de Barcelona. I punt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
20 de novembre de 2009, 12.04 h

Que adolescents que sou a directe.cat, els diputats no defensen els seus territoris sinó els seus partits. Des de quan al parlament de Catalunya els diputats d'un partit no voten en bloc? És exactament igual si son de Barcelona que si son de Lleida, jo mai he vist els diputats de Lleida de tots els partits unint-se per votar una cosa diferents que tots els diputats de Barcelona dels altres partits. El dia que això passi serà portada de tots els diaris.

En quant a que als països europe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Xavier fletxa Lleida
19 de novembre de 2009, 22.28 h

Sobretot els castellans socialistes (els sociates catalans que es quedin, una mica de varietat sempre va bé).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ARA, ERC fletxa Guissona
19 de novembre de 2009, 12.00 h

EXPULSAR de tot arreu i el mes aviat possible la SOCIOVERGÈNCIA es una necessitat vital per Catalunya.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.