directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 23:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 16 de gener de 2012 05:00 h

Florentino Pérez, més diners a costa de Catalunya

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


L’any 2004 i amb el govern d’Aznar en funcions, es va adjudicar un dels contractes més escandalosos dels darrers temps, un contracte pioner a l’Estat espanyol que va tenir per missió adjudicar la construcció de la línia d’alta velocitat entre Figueres i Perpinyà mitjançant una concessió per valor de 1.150 milions d'euros.

L’obra es va adjudicar a una empresa mixta de nom TP Ferro, participada a parts iguals per la francesa Eiffage i l’espanyola ACS, liderada pel tot poderós president del Real Madrid, Florentino Pérez. La data de finalització de les obres va quedar estipulada per l’any 2009 i, per tant, havia de ser la data en què TP Ferro comencés a cobrar per cada tren que passés per aquest tram.  50 anys de peatge a l’ombra que cobrarà l’empresa.

Com sol passar a Espanya amb l’obra pública, tot no va sortir com era previst, i mentre TP Ferro va complir en el seu tram, ADIF, responsable del tram Barcelona - Figueres, no ho va fer. Encara avui no és segur que els trens puguin circular a finals de 2012.

El primer resultat d’aquest desastre ha estat la compensació a TP Ferro (ACS i EFFAGE) per part de l’Estat, és a dir, dels diners destinats a inversions a Catalunya s’ha pagat 132 milions d'euros a l’empresa i se’ls hi ha allargat la concessió de 50 anys a 53. Qui no fa negoci amb Espanya és perquè no vol. Això sí, “al palco del Bernabeu” els ministres espanyols de torn sempre hi són benvinguts.

No conformes amb aquestes compensacions milionàries, i un cop pactades les compensacions, han iniciat un expedient per reclamar a Espanya i França 350 milions d'euros pel sobrecost que han tingut per realitzar l’obra, segons publica el diari Expansión. El litigi ja ha estat portat a la cort internacional de l’arbitratge, que ja ha nomenat els 4 membres que hauran de prendre una decisió. Esperem que per evitar augmentar el nostre dèficit fiscal, la cort internacional d’arbitratge no accepti les usureres intencions de Florentino Pérez.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
toni fletxa vic
16 de gener de 2012, 15.55 h

al 5 el 2013 és demà en termes econòmics , i saben que s'acaben desde que ho va signar el Sr aznar per això l'expoli va aumentant .
En segon lloc la sanitat que tenim ,ha estat sempre per sobre de les nostres posibilitas el Sr Pujol i després el tripartit no han parat de endeutar-se per poder tenir la millor sanitat però arriva un moment ón els deutes s'han de pagar . Ho acabem amb l'expoli o no ens en sortim . L' enemic a casa és el que vota la gent ,llavors no entenc perquè es quei... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
16 de gener de 2012, 14.31 h

#3 En primer lloc aclarir que fins els 2013 encara arribaran fons europeus però el gruix és per Andalusia. Catalunya la gran perdedora. Ehttp://www.amb.es/c/document_library/get_file?uuid=96893cac-71b9-4428-83de-4248ce470ace&groupId=5000
En segon lloc la destrossa de la sanitat pública catalana és la mostra que l'enemic el tenim, TAMBÉ, a casa. Privatitzacions... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
isabel fletxa Barcelona
16 de gener de 2012, 13.16 h

El problema el tenim a Madrid i a qui, els nostres polítics no estan a l'alçada de la situació i tenim que apretar-los i si no defensen Catalunya en accions no votar-los i a fora.
Ja no tenim més temps per paraules, volem accions i actuacions fermes i més valentia política, ens estant esfonsant el país i no ho podem permetre i ells encara dubten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
toni fletxa vic
16 de gener de 2012, 11.38 h

El problema és que hi ha molta gent que no vol veure la realitat , la gent es queixa de la Generalitat ,quan el problema de veritat el tenim a Madrid ,sense els nostres diners expoliats no ens en sortirem .Ara amb la majoria absoluta del PP el president del Madrid tornarà a muntar el seu despaxt a la llotja del bernabeu i als catalans només ens quedarà pagar més.(els fons europeus ja no arriven a espanya i d'algun lloc els hauran de treure).
Això sí mentrestant la nostra clase alta mira... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de gener de 2012, 10.54 h

Solució a aquest problema : Independència .


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marta fletxa Barcelona
16 de gener de 2012, 09.13 h

Madrid sempre cobra i nosaltres els catalans sempre paguem


Valora aquest comentari:   votar positiu 32   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.