directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 18 de juny de 2012 05:00 h

Mesquinesa al Círculo Ecuestre vers Moisès Broggi

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


Ara fa més d’un any, al Cercle Eqüestre de Barcelona, va tenir lloc la  presentació del llibre La otra memoria histórica, de Miquel Mir y Mariano Santamaría,  arxiver el primer i marista el segon. El dia abans de la presentació, el diari la Razón es va fer ressò del llibre publicant un article a la secció del llibre de la setmana, titulat Los muertos olvidados, que signava César Vidal -conegut pels seus abrandaments a la Cope i per les seves diatribes d’odi contra les llibertats de Catalunya-, que lloà l’obra. El llibre sembla que es va presentar al Cercle perquè, entre altres successos, relatava els “assassinats del Cercle Eqüestre de Barcelona” durant la guerra civil.
 
Gràcies a una excel·lent crònica feta pel periodista Marc Andreu, a la revista Carrer, editada per la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, el maig del 2011, titulada “El franquisme torna per la Diagonal”, hem sabut que a la presentació del Cercle, hi va assistir el doctor Moisès Broggi, convidat, o més ben dit enredat, per un dels autors i pacient del doctor, en concret el marista Mariano Santamaria.
 
Malgrat que la crònica està feta fa més d’un any, el que narra té un valor actual, perquè més enllà del fet i del moment, dóna a conèixer quin tipus de personatges formen part de l’exclusiu Cercle, i la manca de qualitats morals, de generositat i de dignitat, d’alguns dels seus membres, que cal tenir en compte i retenir a la memòria.
 
Diu Marc Andreu a la seva crònica que a la presentació del llibre hi van acudir més de 200 persones de l’alta societat barcelonina, entre elles, il·lustres senyores de cognom Godó, el president del Cercle, Borja García-Nieto Portabella, l’expresident de la Caixa i Creu de Sant Jordi José Juan Pintó, i l’enginyer i empresari José María Bosch Aymerich. En aquest escenari, el doctor Broggi va ser rebut amb comentaris com: “¿Qué hace este tío aquí? ¡Se ha equivocado de acto! Que vigile, que le haremos a él la cirugía…”, i que “Encongit en una butaca de la segona fila, el metge que va treballar amb les Brigades Internacionals”  va haver d’escoltar un munt de barbaritats durant més de dues hores d’onanisme franquista col·lectiu. El punt i final de la trobada el va posar  Luis Montesino, marquès de Morella, coronel de Cavalleria i ex director del Museu Militar de Montjuïc en la Barcelona postolímpica, que amb un desacomplexat discurs franquista, va fer arribar a l’èxtasi a la Sra. Godó que va aplaudir a gust, juntament amb molts exponents de l’alta societat barcelonina.
 
Assenyala Andreu que “ Moisès Broggi es volia fondre a la seva butaca. I el president del Cercle, va cloure l’acte amb un agraïment genèric i sense cap altre matís que aquest: “Quiero recordar que la palabra más citada hoy ha sido perdón”. A la sortida, dos empresaris més amants del hardcore que del coitus interruptus es lamentaven: “Borja siempre hace igual; ha cerrado el acto a lo Juan Pablo II”. Del comentari es desprèn que aquelarres ultres com el del 31 de març n’hi sol haver més a Barcelona. A la part alta de la Diagonal.”


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
jordibcn fletxa Barcelona
22 de juny de 2012, 01.40 h

#18 Ara m´hen recordo, però no va ser les municipals va ser a les del Parlament però va se entre Reagrupament i Solidaritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
21 de juny de 2012, 18.03 h

........ a les "personalitats" assistents en aquest acte: MOLTS DE VOSALTRES SOU EL MAGMA RESIDUAL D'UN FEIXISME PUTREFACTE. LA FORTOR QUE VOSALTRES EXHALEU NO LA PODEU DISSIMULAR AMB ELS VOSTRES EXCLUSIUS PERFUMS CARISIMS. VULL DIR QUE ON SOU, EL TUF HEUS DELATA. POCAVERGONYES !!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
jordibcn fletxa Barcelona
21 de juny de 2012, 10.50 h

#16 Laporta, ERC , municipals ? no en se res, jo parlo del sr. Broggi com a candidat al Senat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
mario fletxa barna
21 de juny de 2012, 10.04 h

#16 La llista de Laporta amb ERC, va ser per l'ajuntament de Barcelona, ell sobretot és independent i sempre ha estat al costat de l'Heribert Barrera i tot aquell que tingui com a bandera la Independència. Dit això, el Dr. Broggi té la llibertat d'anar a qualsevol lloc, i no tens cap dret a judicar-lo i meinys dir que
és un pobre home, té el cap molt clar, els que no el tenen són els del Círculo Ecuestre, que demostren una manca d'educació i de cervell com tots els fatxes, separant el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Teresa Ferrer fletxa Granollers
20 de juny de 2012, 18.34 h

Em fa molta pena l'ús polític que es fa del valent i valerós Dr. Moisès Broggi. Aquí l'han enredat amb aquest sòrdid acte falangista. També el van enganyar amb la llista de Laporta amb ERC per Barcelona. Quan penso en el magnífic doctor i una associació amb Laporta, que vota TOT amb CiU (i el PP), em fa molta pena per Catalunya-


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
jordibcn fletxa Barcelona
19 de juny de 2012, 23.56 h

Pitjor que els del Circulo Equestre va ser el seu fill que el va tractar de vell xaruc per presentar-se com a Senador a les eleccions, i pitjor perquè és familia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
19 de juny de 2012, 23.20 h

#13 La pròxima vegada que aquests personatges es reuneixin estaria bé que un grup de patriotes catalans acompanyessim al Dr . Broggi i quan algun d'ells insultes o faltes a l'il.lustre doctor, els hi hauriem de xafar els morros, tal com es mereixen els malparits com ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Xavi fletxa Banyoles
19 de juny de 2012, 18.29 h

Si us plau, informeu-nos dels noms de les empreses, productes i serveis que venen aquesta gent per no comprar-los. Jo només en conec alguns: Planeta, Grupo Godó...


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
19 de juny de 2012, 18.18 h

Qui es venja després de la victòria, es indigne de guanyar. Aquesta actitud tant indigne posa llum a la diferencia.
Visca Catalunya lliure !.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
SPAIN IS BANKIA fletxa La Llotja del Bernabeu
19 de juny de 2012, 17.28 h

I aquesta gent encara es pregunten perque, cada vegada que hi ha hagut alguna bullanga, els mes exaltats han fet mans i mànigues per pelar-los.
I amb els temps que corren, mes d'hora que tard, hi haurà merder per els carrers. I probablement els mes exaltats tornaràn al Circulo o a les cases dels socis, per fer alguna escabetxina. No m'agrada la violència, peró no ploraré pas per ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.