directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 14 de gener de 2013 05:00 h

Soraya, la "madame" de l'incest administratiu

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


El darrer programa de Singulars va comptar amb la presència d’Agustí Bordas un català amb passaport canadenc llicenciat en Ciències Polítiques i alt càrrec de l’administració del Canadà que, entre moltes altres coses, ens revelava que en aquests moments la imatge d'Espanya és la de l'incest corporatiu, del nepotisme i del tràfic d'influències. Certament Bordas va fer diana, per això veure’n un exemple d’actualitat pot posar llum sobre el què i el perquè.
 
Una variant encara més perversa de l’incest corporatiu es l’incest administratiu, en aquest cas no es tracta de les relacions íntimes entre les empreses tarifades i membres del Govern de l’estat que reporten sucosos beneficis a les companyies de serveis – amb casos sonats que ja tindrem ocasió de tractar més endavant-, sinó de les relacions íntimes del Govern de l’estat amb els alts càrrecs del Govern designats pel mateix Govern, en aquest cas del PP, per omplir butxaques de càrrecs, suposadament, al servei del poble.  
 
Ara fa un any la Vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, anunciava, amb la pompa legal a la qual ens té acostumats, una rebaixa d'entre un 25 i un 35% dels sous dels alts càrrecs de les empreses públiques espanyoles. Quasi en el mateix moment el Ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, aprovava sobresous per als 700 alts càrrecs de diverses empreses públiques, tots ells llocs de confiança del Govern del PP.
 
La perversió d’aquest cas d’incest administratiu rau en que mentre la vicepresidenta anunciava la rebaixa dels salaris, donava llum verda a l’increment dels complements en els sous d’aquest alts càrrecs del PP, i, per posar-hi més morbo, explicava al món el pretès acte d'austeritat - que va ser portada de diaris i elogi de tertulians de tots colors durant dies-, quan en realitat es perpetrava un frau al contribuent de 52 milions d'euros a plena llum del dia i amb amplificadors. L’administració roba a l’administrat i mentre fa veure que retalla, omple les butxaques dels seus col·legues de partit.
 
Aquest és només un petit exemple que mostra com de barruda pot arribar a ser aquesta casta que ocupa càrrecs públics, que s’omple la boca de legalismes, i que vol fer passar  la Constitució per davant de la democràcia. Des d’Aznar a Sáenz de Santamária, passant per un reguitzell d’alts càrrecs del Govern espanyol, tant del PP com del PSOE, tots tenen un denominador comú: el vincle amb el cos d’advocats de l’Estat, mercenaris experts en lleis i amb prou domini de les canonades i les clavegueres de l’Estat com per fer possible que a l’altiplà castellà, l’incest corporatiu, el nepotisme i tràfic d'influències que parla Bordas, sigui una pràctica habitual i normalitzada.
 
 


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Catalonia Calls to the World fletxa - English Official Version -
15 de gener de 2013, 19.45 h

http://www.youtube.com/watch?v=ApRzfCRZEIk

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquest. Que tot el món sàpiga qui som i que volem!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Lluís fletxa BCN
14 de gener de 2013, 13.35 h

Advocacia de l'estat, passen de funcionaris a polítics i a carrecs a les empreses tarifades, per servir les seves butxaques. Com diu barberà formen pqart de l'oligarquia castissa, hi ha funcionaris de quarta generació!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Petició per a Obama fletxa i la Casa Blanca
14 de gener de 2013, 12.36 h

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Support the People of Catalonia in their effort to decide their own future.

Internacionalitzem-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa barna
14 de gener de 2013, 10.05 h

Una molt bona entrevista, ben resumida per el direct, realment la paraula INCEST va fer obrir els ulls i la boca de tots els varem veure el programa.
Tot el que s'expressi amb contundència i seguretat és molt valorable , en aquest cas a més a més contrastat i el Sr. Bordes aconsella que Catalunya contrasti els seus arguments a tothom ( que en té) per donar valor afegit a la seva demanda per ser Estat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
RAC fletxa Rubi
14 de gener de 2013, 09.15 h

Qui no hagi vist el programa l'ha de veure, el Sr. Bordas confirma de manera clara i planera l'ignominiós escàndol de la politica de l'Estat.
Hem de sortir per cames.


Valora aquest comentari:   votar positiu 34   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.