L'ensaïmada arrassa als EUA
L'ensaïmada de Mallorca ha entrat per la porta gran als Estats Units de la mà de la cadena de cafeteries Starbucks, que aquesta temporada l'ha afegida entre les pastes que ofereixen els seus locals.Tal com informa el blog La Llumenera de Nova York, la multinacional cafetera l'ha anomenada 'Mallorca Sweet Bread' (Pa dolç de Mallorca), deixant enrere el saïm i la denominació 'ensaïmada', suposem que difícil de pronunciar pel públic nordamericà.
El web de Starbucks aporta els ingredients de l'ensaïmada americana, i expliquen al públic anglosaxó que 'l'origen d'aquesta pasta en forma d'espiral es remunta com a mínim al segle XVII, i es ven tradicionalment en caixes octogonals lligades amb corda'. 'A l'assolellada illa balear de Mallorca ningú no gosa començar el dia sense una tassa de cafè i aquest pa dolç tradicional', aventura el text promocional.
L'arribada de l'ensaïmada ja ha provocat les primeres reaccions als EUA, i el blog culinari The Stew del diari Chicago Tribune qualificava l'adaptació nordamericana de l'ensaïmada com 'la més intrigant' de les noves pastes de Starbucks.
A qui no han pres el pèl amb el 'pa dolç mallorquí' és al Miquel, el blogaire català que donava a conèixer la incorporació. Per ell 'les similituds d'aquesta "interessant" pasta amb les ensaïmades de debò comencen i acaben en el sucre que la recobreix'.