directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 20 d'abril de 2010 05:00 h

Reagrupament fitxa l'AVUI i El Punt

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

constitució catalunya
Comparteix
   


Ara fa un any, Joan Carretero publicava al diari AVUI l'article 'Patriotisme i dignitat', on expressava la necessitat de crear un moviment independentista d''ampli espectre' amb la voluntat d'aconseguir 'la proclamació unilateral de la independència de Catalunya per una decisió majoritària del Parlament'. A la pràctica, aquest article va significar la seva sortida d'Esquerra i la creació de l'associació-partit Reagrupament.

Des de llavors Carretero ha proclamat la necessitat d'una 'Constitució de Catalunya' que serveixi com a instrument jurídic i polític a partir del qual construir l'Estat propi, i ja ha anunciat que si obté representació parlamentària la seva primera mesura serà intentar que el Parlament adopti aquest text. Des de Reagrupament es va encarregar fa mesos l'elaboració d'un tractat constitucional d'aquestes característiques a vuit juristes del país, que van presentar la Constitució catalana enllestida en la segona assemblea de Reagrupament.

Els articles d'aquesta hipotètica constitució catalana s'han anat publicant al web de Reagrupament i fins ara se n'han editat 40.000 exemplars, però aquest 23 d'abril aconseguiran una difusió molt més important gràcies a l'AVUI i El Punt. Fins a 70.000 exemplars més de la 'Constitució de Catalunya' que promou Reagrupament seran encartats aquest Sant Jordi als diaris AVUI i El Punt, de manera que els lectors i subscriptors dels rotatius del grup Hermes Comunicacions podran conèixer de primera mà les propostes que fa l'associació-partit de Joan Carretero per aconseguir l'Estat propi.

Fonts de El Punt han informat a directe!cat que es tracta d'una iniciativa comercial finançada per Reagrupament. Es pagui com es pagui, la distribució massiva de la Constitució Catalana per la Diada és un impacte important ideat pels consultors Segarra i Teres, els assessors andorrans de l'exconseller de Governació del Govern Maragall i de Joan Laporta.

L'única incògnita d'aquesta ambiciosa aposta per donar a conèixer la Constitució de Carretero és la vaga de treballadors de l'AVUI: La setmana passada es va conèixer que la plantilla del rotatiu farà vaga el 22 i 23 d'abril com a protesta per l'acomiadament de mitja plantilla anunciat per l'empresa editora. Si finalment l'AVUI no arriba als quioscos aquesta diada, l'operació de màrqueting de Carretero es veurà afectada per un inesperat conflicte laboral.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
20 d'abril de 2010, 12.20 h

encara no que no paga el Laporta...però tot arribrà, no desesperis....i com més pasta i influènia arrepleguem per a la causa, milor...per causa, si hi ha dubte, vull dir independència, és clar.
En lloc de fer càbales vaguístiques, més us valdria ajudar a difondre el projecte de constitució que, suposadament hauria de ser també a la vostra agenda, poltrones a banda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Thor fletxa Igualada
20 d'abril de 2010, 11.59 h

Seria una llastima però de tota manera a totes les parades de Sant Jordi de Reagrupament arreu de les nostres comarques estaran disponibles exemplars de la constitució catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Domingo fletxa Barcelona
20 d'abril de 2010, 10.20 h

No ho haurà pagat Laporta amb diners que precedeixin dels negociets derivats d'un club esportiu? Noooooo!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.