directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 11:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 25 d'octubre de 2007 05:00 h

Rei de copes

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

jueves rei
Comparteix
   


El rei d'Espanya continua tan fi com sempre, i ahir va marcar-se una altra declaració d'aquelles que fan història.

Durant el discurs d'inauguració del II Congrés Mundial d'Agències de Notícies, el Borbó va assegurar que la llibertat de premsa es troba al seu millor moment. Concretament va recalcar que mai com ara els mitjans havien estat tan "lliures i independents". "Mai la relació entre la llibertat de premsa i la democràcia ha estat tan estreta", va rubricar el Borbó, quedant-se tan ample.

Aquesta és l'última pixada fora de test del Borbó, després d'aquella lamentable declaració en què assegurava que l'Espanyol no havia estat imposat mai, despertant les ires de catalans, gallecs i bascos, per no parlar dels milers de sudamericans que també van patir la imposició. Al contrari del què va assegurar el monarca, de ben segur que poques llengües han estat tan imposades com l'espanyol.

Declarar que la "llibertat de premsa i democràcia" tenen una relació més estreta que mai és riure-se'n a la cara de la ciutadania i dels professionals de la comunicació . Ja sigui a Egunkaria o ja sigui a Deia, El Jueves o el mateix fotoperiodista Jordi Ribot, desenes de professionals han patit en els darrers anys les intrusions sistemàtiques d'una democràcia corcada que no respecta el seus principis bàsics d'igualtat i, és clar, de llibertat d'expressió.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Joan fletxa Sant Cugat
25 d'octubre de 2007, 18.13 h

Home, tècnicament no ha dit cap mentida: els mitjans del país veí (i de rebot el nostre) mai no han estat gaire lliures ni independents, ni ara ni abans. I la relació entre llibertat de premsa és democràcia sí que és estreta. D'on es pot concloure que un indicador vàlid de la bírria de democràcia dels espanyols és la bírria de llibertat de premsa. Q.e.d.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Alan Morell fletxa Terrassa
25 d'octubre de 2007, 12.35 h

Em recorda aquell discurs mític de "El castellano siempre ha sido una lengua de encuentro, nunca de imposición. Nunca se ha obligado a nadie a hablar en castellano."
Demència senil o cinisme demencial?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.