directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 30 de setembre de 2010 05:00 h

Rubalcaba il·legalitzarà les JERC?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

jerc, capitania militar, franquisme
Comparteix
   


La matinada de diumenge a dilluns, set joves bascos eren detinguts als carrers d'Euskal Herria. Alguns d'ells interceptat al mig de la via pública quan tornava a casa per policies encaputxats sense que poguessin donar avís a les seves famílies pel règim d'incomunicació a què sotmet la legislació antiterrorista espanyola.

Els experts en la lluita contra ETA asseguren que un dels factors que més preocupen els falcons del Govern espanyol, amb Alfredo Pérez Rubalcaba al capdavant, és que la treva ha estat unilateral i forçada pel front polític de l'Esquerra Abertzale sense negociacions ni condicions prèvies. Sembla que, aquesta vegada sí, el polítics s'imposen als del ferro.

En aquesta línia, El Periódico explicava ara fa unes setmanes que l'aparell d'Exteriors espanyol combat amb tots els ressorts a de l'Estat la solidaritat internacional cap a Batasuna, encapçalada per quatre expremis Nòbel per la pau. Les llums d'alarma de l'Estat espanyol es van encendre quan el prestigiós Finacial Times va demanar la legalització de Batasuna una setmana després que ETA decretés l'alto el foc.

Les detencions dels set joves bascos s'emmarquen en aquesta apagada informativa sobre el procés de pau a Euskadi que vol imposar el Govern espayol més enllà de les seves fronteres administratives. Els incomunicats als calabossos de l'Audiència Nacional espanyola eren els responsables de l'aparell d'internacional dels joves de l'Esquerra Abertzale.

Sembla ser que en els atestats policials s'hi inclou un exhaustiu seguiment d'aquests joves, un dels quals -Gabi Basáñez- va estar reunit el desembre passat amb les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC). Aquest fet no hauria passat desapercebut per Pablo Ruz, substitut de Garzón, que estaria estudiant la possibilitat d'emprendre algun tipus d'acció sobre tots aquells que s'haguessin reunit amb algun dels encausats. Seguint aquesta regla de tres, se suposa que ben aviat veurem desfilar per l'Audiència Nacional entre altres a Eduardo Zaplana per haver-se reunit directament amb les FARC, l'organització guerrillera colombiana. O també als negociadors espanyols de Zapatero i Aznar que van trobar-se amb representants d'ETA per pactar un possible abandonament de la violència política. 


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Izar fletxa Barcelona (Leitza)
30 de setembre de 2010, 09.49 h

Por favor no hagais victimismo, ya sabemos que eso vende... pero decir que van ilegalizar las jerc es una propaganda bastante cutre en estos tiempos! decir que askapena es el aparato juvenil de la izquierda abertzale es saber muy poco de lo que se habla. Askapena es un colectivo internacionalista compuesto por jovenes como mayores. Intentarse lucrar de la situacion que vivimos en Euskal Herria para ir de radical es patetico. Atxilotuak Askatu!!! Aurrera Askapena!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.