Ven-te allò
El sentit de l'humor no hauria d'anar renyit amb les reivindicacions ciutadanes, ja que sovint cal denunciar situacions d'aquelles on val més riure per no plorar.Aquest dissabte, les plataformes Salvem l'Empordà i Salvem el Terraprim han protestat contra el projecte de construcció d'un parc eòlic amb deu aerogeneradors de més de 120 metres d'alçada a la serra de Ventalló i la muntanya Gran, a cavall entre l'Alt i el Baix Empordà, i ho han fet amb una acció simbòlica: sis membres de les entitats ecologistes han canviat el rètol d'entrada del poble de Ventalló, venint de l'Arbre Sec i la Gi-624, pel de 'Ven-te allò' i així expressar el seu rebuig i disconformitat 'a la venda del nostre patrimoni natural, cultural i arqueològic als grans monopolis energètics'.
'L'energia eòlica és renovable però creiem que, tal com s'està plantejant i duent a terme, no és una energia alternativa ni neta', ha comentat Ignasi Batet, membre de Salvem el Terraprim. 'El territori i el paisatge sí que són un patrimoni no renovable i ple de cicatrius irreversibles', ha puntualitzat Batet. Aquests aerogeneradors estaran connectats entre ells a través d'una línia subterrània i una línia elèctrica d'evacuació d'energia de 25 kV i 5.588 metres de longitud fins a la subestació de Bellcaire d'Empordà. A banda del 'gran impacte visual i paisatgístic', les plataformes ecologistes s'oposen a la implantació del parc eòlic a la zona en considerar que se situaria en un sòl catalogat com a sòl d'especial protecció dins el mateix Pla Director Territorial de l'Empordà.
Els ciutadans ho han tingut fàcil, essent com són de Ventalló. I és que pel que fa a l'especulació urbanística i les agressions al territori, molts pobles dels Països Catalans podrien passar a ser 'Ven-te allò'.
