directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 16:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 19 d'agost de 2008 05:00 h

Els altres catalans

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

jocs olímpics madrid 2016
Comparteix
   


No tots els esportistes catalans a Pequín han de patir la humiliació d'haver de competir sota la selecció espanyola. No tots els nostres esportistes han de patir bromes constants sobre flamenc i sevillanes, ni haver de suportar que els diguin toreros o els cantin la ridiculesa aquesta del "a por ellos".

Per una banda, hi ha els esportistes catalans que, pel fet d'haver nascut a la Catalunya Nord, competeixen amb França. Són casos com el del nedador de Perpinyà Frédérick Bousquet, plata olímpica, de qui us parlàvem fa uns dies.

Però també hi ha casos més curiosos... i més simbòlics. El català Albert Subirats Altés, també nedador, va arribar la setmana passada a la semifinal dels 100 metres papallona participant amb Veneçuela. Resulta que l'Albert va nèixer allí fill de pares exiliats, que van tornar a Catalunya quan ell tenia només 1 any. L'Albert s'ha criat entre Catalunya, on ha nedat al CN Sabadell, i els Estats Units, i quan l'Estat espanyol va reclamar-li que participés amb la selecció espanyola, el nedador català va renunciar-hi i va preferir participar amb Veneçuela, país del que conserva la nacionalitat.

Un altre cas similar és el dels germans Wildeboer, també nedadors. Olaf Wildeboer va renunciar a competir amb Espanya fart del poc suport rebut per la Federació Espanyola de natació, i des de fa un parell d'anys competeix defensant els Països Baixos. A més, Wildeboer assegurava fa uns mesos en una entrevista a El 9 que "he nascut a Catalunya, a l'escola m'han ensenyat en català, i durant l'any que vaig estar entrenant a Madrid, vaig veure que allà són diferents de nosaltres". El nedador català assegura que no li fa res competir amb Holanda: "ara no crec que em senti gens estrany desfilant com a holandès. Tampoc em sento gaire espanyol, i potser seria diferent si pogués anar a uns Jocs amb la Selecció Catalana".

El germà d'Olaf, Aschwin, ha nedat als Jocs de Pequín amb la selecció espanyola, tot i que fa mesos que es rumoreja que podria renunciar-hi, seguint els passos del seu germà gran, i acabar competint algun dia amb els Països Baixos. Fins que les seleccions catalanes no siguin una realitat, molts esportistes hauran de trampejar-s'ho com puguin per poder competir lluny d'Espanya.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
20 d'agost de 2008, 12.56 h

"No tots els esportistes catalans a Pequín han de patir la humiliació d'haver de competir sota la selecció espanyola. [...] Per una banda, hi ha els esportistes catalans que, pel fet d'haver nascut a la Catalunya Nord, competeixen amb França."

Qualsevol lector que llija això el que entén és que és millor competir amb França que amb Espanya. Jo no hi trobe la diferència.

Què n'opinaríeu si un diari de la Catalunya del Nord començara un article d'aquesta manera?:

"No tots els espor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 d'agost de 2008, 21.12 h

no entenc que tinguin tanta barra de dir que l,esport no te res a veure amb la POLITICA VISCA CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.