directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 26 de febrer de 2009 05:00 h

L'estafa dels 800 milions

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


El Periódico de Catalunya obria edició ahir dimecres amb una eufòria desmesurada, celebrant la 'inversió rècord' que, segons les previsions, farà aquest 2009 l'Estat espanyol a Catalunya en compliment de la disposició addicional tercera de l'Estatut. En total l'Estat invertirà 4.800 milions a Catalunya el 2009 pels 4.000 invertits el 2008, i aquests 800 milions 'extres' aconseguits per Saura a la comissió bilateral Estat-Generalitat són, segons el rotatiu del Grupo Zeta, tot un rècord, fruit de l'esforç negociador del PSC a Madrid.

Fins aquí tot ben normal, el rotatiu socialista per excel·lència fent la seva feina, que no és altra que intentar vendre l'acord com a bo, evitant aquells detalls que transformen la 'inversió rècord' venuda pel Periódico en una nova presa de pèl per Catalunya. La teoria en aquest aspecte és ben clara: segons la disposició addicional tercera, l'Estat ha d'aportar en inversions el percentatge que Catalunya aporta al PIB espanyol, un 18%, per tal de refer així la desinversió històrica que ha patit el Principat. Segons els càlculs de la Generalitat, aquesta xifra hauria d'acostar-se als 44.000 milions d'euros a l'acabar el període.

Per començar, aquests 800 milions d'euros no són res més que engrunes per tal de compensar el dèficit acumulat, és a dir, aquells diners que, cada any per aquestes dates, l'Estat promet que invertirà a Catalunya però que al final d'any no s'han destinat enlloc. Aquest 800 milions corregiran els 500 milions que van deixar d'invertir-se el 2007 i 150 milions pendents de 2006, a l'espera de conèixer la xifra d'inversions 'oblidades' el 2008, que segons CiU superaran els 746 milions. L'acumulació d'aquest dèficit és preocupant, perquè implica un retard a les inversions previstes, que comporta menys infraestructures construïdes. A més a l'arribar el 2013, quan la disposició addicional tercera deixi d'aplicar-se, no queda clar que aquests diners pressupostats però no gastats retornin al Principat.

Per altra banda, als 800 milions esgarrapats per Saura -i que no suposen cap conquesta d'última hora, ja que 600 d'aquests milions estan inclosos als 4.600 que anuciaven els PGE pel 2009- caldria afegir-hi 2.800 milions d'euros més que, segons CiU, s'han perdut pel camí. Els nacionalistes reclamen els 500 milions d'inversió no feta el 2007, 779 milions destinats a Catalunya l'any 2008 però pendents de distribuir-se, 707 milions pendents de distribuir-se als pressupostos d'aquest 2009 i 827 milions més que correspondrien a la diferència entre els pressupostos de l'Estat aprovats pel 2007 i la xifra que va resultar de la metodologia pactada entre Solbes i Castells per tal de desenvolupar la disposició addicional.

La comèdia dels 800 milions d'euros només ha servit per calmar els ànims dels socialistes catalans, que necessitaven algun gest de Zapatero després que, per tercera vegada, els deixés sense nou finançament. Celebrar aquest premi de consolació com una 'inversió rècord' només serveix per distreure al personal. El mateix ha passat amb Rodalies: el traspàs de les Rodalies estava programat pel gener de 2008, i davant l'incompliment espanyol, el mag Zapatero es treu el pla d'inversions a Rodalies de la màniga, un pla que arriba amb retard i preveu invertir 4.000 milions fins el 2013 a les ruïnoses Rodalies de Barcelona: la inversió en ferrocarril que demanava la Generalitat en compliment de l'addicional tercera s'enfilava als 18.438 milions.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Estelat fletxa Barcelona
27 de febrer de 2009, 03.36 h

Es escandalós, es indignant!!!



Quan treurem els pebrots d'una punyetera vegada? es que calen més exemples per pendrens l'independendència de Catalunya?



Es que no tenim sang a les venes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Catalanet fletxa Sabadell
26 de febrer de 2009, 17.38 h

Una autèntica vegonya, tot normal per altra banda. El que fot més és un diari com El Periódico per molt que vulgui defensar el socialistes faci servir aquests enganys i aquesta demagògia per enganyar-nos a tots.

Ja sabem que els medis no diuen tota la veritat...però això és vergonyós.

Vergonya que un diari com aquest, suposadament seriós publiqui aquestes coses deformant la realitat d'aquesta manera. I aquest és el diari que treu una versió catalana?, no cal, que la tregu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
26 de febrer de 2009, 14.02 h

Cuanta comèdia.

Qui es creu que els socialistes catalans estan emprenyarts i pressionant alsd'en Zapatero ??

Qur no hi la Chacon allà, per exemple !!!!!!!

Tot és comèdia per que sembli que son catalans i ERC no els deixi penjats. Cosa que d'altra banda no faran mai els "independentistes" ( per dir-ho així) catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
26 de febrer de 2009, 11.50 h

Bé, amb els 4.000 milions que en zapatero us invertirà a rodalies, entengu'is Barcelona, ja podeu estar contents. Ara Catalunya ja no s'esfondrà com clamàveu l'any passat o fa dos anys. Les demés províncies, que les donin pel sac. És igual que per fer 35 qums., St. Felíu G.-Girona, La Bisbal-Girona, per exemple (n'hi ha molts més d'exemples), hàgim d'estar 1 hora. Mentre vosaltres, la ciutat capitalíssima de Catalunya vagi bé, els demés també. Vergonya. En castellà BOCHORNOSO. Tot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
26 de febrer de 2009, 09.56 h

A veure, és normal que el govern no vulgui donar diners a catalunya ni a ningú perquè la situació en què ens trobem ja és prou crítica, per altra banda és de calaix que es necessiten inversions i recuperar aquelles que estan a mig fer, un cas clar i polèmic la variant d'olot i el tunel de bracons, degut a la incompetència del govern, el tunel de bracons està acabat, però la variant d'olot no, s'ha arribat a un acord i no podran passar vehicles pesants per els tunels de bracons.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Almogàver fletxa Taradell
26 de febrer de 2009, 09.41 h

Mireu aquesta anàlisi per arrodonir el tema:

http://blogs.elpunt.cat/germacapdevila


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 de febrer de 2009, 09.19 h

Cada dia que passa em quedo més sorpresa de les coses que passen.



Tant de bo s'hi pogués posar solució inmediata a tot aquest merder que ens estan muntant sempre.



Els catalans som els que més treballem i els que més acabem rebent.

I, tot i això, encara a sobre es queixen.



Per fi algú que diu la veritat. El govern és una estafa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
laia fletxa tarragona
26 de febrer de 2009, 08.13 h

felicitats per explicar veritats, quina vergonya de premsa que tenim


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.