directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 08:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 16 d'abril de 2009 05:00 h

La monarquia en crisi

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

monarquia no
Comparteix
   


Notícies relacionades

Aquest dimecres publicàvem una notícia explicant que Esquerra Republicana ha portat l'Estat espanyol fins al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg per no permetre que el diputat Joan Tardà faci preguntes i presenti Iniciatives Legislatives sobre la Casa Reial. Potser en aquests temps de crisi econòmica la població pot ser més sensible a les reivindicacions republicanes, encara que sigui només per preguntar-se a quant ascendeixen les despeses que la família reial espanyola costa als contribuents. Ja en altres ocasions hem repassat la fortuna del rei i l'opacitat que hi ha al voltant de la partida pressupostària de la monarquia.

Justament això deuen haver pensat al municipi de Casares (Màlaga), que ha aprovat una moció que repassa les propietats i despeses de la Casa Reial espanyola i proposa rebaixar-los la dotació econòmica i mesures d'austeritat, amb motiu de la crisi.

I no és cap broma, si sempre ens emmirallem en els països nòrdics i els prenem com a exemple de modernitat, podem prendre nota de la decisió de Bèlgica, que ha optat per retallar el pressupost de la Casa Reial belga. Han decidit eliminar despeses deixant de mantenir a tota la família reial i assignant recursos econòmics públics només el rei Albert II, l'heure Felip i la reina mare Fabiola, i la resta que s'espavilin.

Així ho haurà de fer el príncep Llorenç, que als seus 45 anys i sense cap professió coneguda, haurà de treballar. Segons sembla ja hauria començat a buscar feina. Els belgues s'estalviaran ni més ni menys que 350.000 euros anuals.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
18 d'abril de 2009, 06.25 h

Seria bo comparar les partides pressupostaries de les diferents cases reials d'Europa. Potser tindriem alguna sorpresa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.