directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 09:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 8 d'abril de 2009 05:00 h

Català a l'Índia

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

parla català andorra

bollywood india dancing
Comparteix
   


Avui us volem explicar una molt bona notícia: l’èxit de la presència del català a un dels països més poblats del món, la Índia.
Us parlem de la universitat Jamia Millia on s’hi imparteix el primer curs de català a Nova Delhi. Aquestes classes han superat les expectatives i ha obligat als seus organitzadors a doblar el nombre de places previstes a causa del allau de peticions. Des d'aquesta setmana, ofereix un curs de trenta hores d'iniciació a la llengua i cultura catalanes a seixanta alumnes.

‘Aquesta iniciativa és un curs pilot, una oportunitat perquè la gent de Delhi tingui un primer acostament a la cultura i l'idioma’, va explicar Sonia Gupta, cap del Centre d'Estudis Europeus i Llatinoamericans de la Jamia Millia Islamia. Al principi, el curs estava previst per a trenta alumnes ’encara que nosaltres ja consideràvem un èxit que s'apuntessin deu persones’, va assenyalar Gupta, però el professorat ha hagut d'organitzar un segon grup després de rebre 150 sol·licituds.

La majoria dels alumnes que s'han inscrit en el curs, que costa la quantitat simbòlica de cent rupies (1,5 euros aproximadament) són estudiants de portuguès, francès, espanyol i italià que volen ampliar els seus coneixements sobre Europa. Però entre els diferents perfils també hi ha dos guies turístics, un empresari que té un client a Catalunya i fins a dos joves que tenen el seu oncle casat amb una catalana i ara viu al Masnou (Barcelona).

‘Els alumnes rebran coneixements sobre història, literatura, gastronomia i turisme català, així com sobre el funcionament dels governs de Catalunya, del País Valencià i de les Illes Balears’, va precisar el professor Enric Donate.
Aquesta és la primera vegada que una universitat de la capital de la Índia ensenya català; anteriorment ja es va impartir un curs en Hyderabad (sud). La Jamia Millia Islamia oferirà pròximament un curs interactiu per a aprendre català, en col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i prepara un projecte per a impartir cursos de 180 hores al costat de la Universitat Ramon Llull.

De fet, molts immigrants quan arriben a Catalunya i se n’adonen de la realitat lingüística i cultural del nostre país afirmen que si ho haguessin sabut abans s’haguessin apuntat a cursos de català. Encara més, expliquen que si existissin cursos de català als seus països o si aquests fossin més grans i promocionats, estarien plens com un ou. El cas de la universitat de Jamia Millia n’és una clara prova.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.