directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 10:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 9 d'abril de 2009 05:00 h

Una lliga més pel Barça?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

futbol vell antic
Comparteix
   


El joc del Barça és desbordant. Una maquina de fer bon futbol que sembla imparable a aconseguir el triplet: Champions, Lliga i Copa. Així, augmentaria el seu palmarès.

Però tots aquells seguidors del Barça podrien començar a parlar no dels ‘triplet’ sinó del ‘quartet’ ja que hi ha possibilitat d’aconseguir un altre títol: la Lliga del 1937.

El Barça ha mantingut diverses reunions amb un grup d'historiadors que argumenten que el club català podria reclamar el títol de Lliga del 1937, denominada Lliga del Mediterrani, tot i que el president del club, Joan Laporta, ha assegurat que encara no s'ha presentat ‘cap instància oficial’.

Laporta ha explicat que el Barça ‘pot reclamar una lliga que va guanyar’ i ha recordat la reivindicació que en el seu moment va promoure el Llevant, guanyador de la Copa del Mediterrani de 1937, i al que se li va reconèixer el títol, mitjançant una proposició no de llei aprovada pel congrés dels Diputats al 2007.

A pesar del reconeixement de la comissió d'Educació i Esport del Congrés, la Federació no ha reconegut el títol al conjunt valencià. ‘Estem estudiant a veure si pot prosperar. És un fet que històricament ha ocorregut, però de moment no hem donat cap pas en aquest sentit, ho estem estudiant’, ha dit el dirigent del Barça.

A la Lliga del Mediterrani 1936-1937 van participar vuit equips de la zona republicana: Barcelona, Espanyol, Girona, València, Llevant, Nàstic, Granollers i Atlètic Castelló. Es va disputar a doble volta (14 jornades) i el Barça va guanyar el títol amb un punt d'avantatge sobre l’Espanyol.

La Guerra Civil va impedir la continuïtat de la competició a partir de 1937.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.