directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 31 de març de 2009 05:00 h

Maria Badia, eurocandidata del PSC?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant


Comparteix
   


CiU: Ramon Tremosa. ERC: Oriol Junqueras. ICV: Raül Romeva. PSC: ... PSC?

Fins fa quatre dies, tothom donava per fet que el cap de llista dels socialistes catalans a les eleccions europees del 7 de juny tornaria a ser Raimon Obiols, que el 2004 va obtenir la gens menyspreable xifra de 907.121 vots (el 42,85% del total).

Però ara, a can PSC sembla que no ho tenen pas tan clar. Cap referència a la web, cap declaració pública, cap lloança a la feina feta... Qui va ser en tres ocasions candidat socialista a la presidència de la Generalitat i primer secretari de la formació entre 1983 i 1996, ara pateix un silenci mediàtic si més no inquietant.

Contràriament, l’eurodiputada socialista que més ha sonat els últims dies ha estat Maria Badia, promotora de l’euroinforme que la setmana passada va frenar l’intent del PP europeu de censurar la immersió lingüística de les escoles catalanes. Estrasburg, finalment, va aprovar que és 'vital salvaguardar el multilingüisme en els països i regions en què coexisteixen dues o més llengües oficials' i va suprimir el paràgraf del PP que fixava que 'cap escolar no podrà ser privat de l’ensenyament en la llengua oficial de l'Estat'.

I és que sembla ser que Raimon Obiols no té tan clar que el deixin continuar sent la cara visible del PSC a Brussel·les. Enfeinat com està en promoure la Causa Comuna, que ja ha reunit la tampoc gens menyspreable xifra de 137 inscrits, a Nicaragua estarien fent càbales de si Badia pot representar millor l’esperit del PSC.

Si la campanya pivota sobre l’eix sobiranista (atenent als perfils dels altres tres candidats), Badia té unes credencials per brandar. I si ho fa sobre l’eix espanyolista... per això sempre hi ha l'inefable José Borrell o els amics del PSOE!



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa ppcc.
1 d'abril de 2009, 08.03 h

Apa doncs, els que volen votar contra Catalunya ja tenen altra candidata. A cagar a la via!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.