directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 05:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 6 d'abril de 2011 05:00 h

Chacón, entrenada contra l'independentisme

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

carme chacón
Comparteix
   


La batalla entre Alfredo Pérez Rubalcaba i la catalana Carme Chacón per succeir Zapatero al capdavant del PSOE ha tornat a posar l'atenció mediàtica damunt l'actual ministra de Defensa espanyola, que aquests dies ha començat a captar suports dins el PSC amb la voluntat final de convèncer el PSOE i els seus militants i trencar la xacra de ser vista com catalana a Madrid i madrilenya a Catalunya.

Més enllà d'aquests detalls i de la fosca relació que manté amb l'entorn de Pedro J. Ramírez, és molt important que els catalans tinguem molt clar qui és Carme Chacón i perquè ha escalat tant dins el Partit Socialista Obrer Espanyol. Tal com vam indicar anys enrere, la formació acadèmica és l'etapa clau per entendre qui és Carme Chacón.

Chacón milita a les Joventuts del PSC des de molt jove, amb 18 anys, i en acabar els estudis universitaris de Dret a Barcelona i veient el potencial de la jove d'Esplugues, els socialistes decideixen enviar Chacón al Canadà perquè estudiï en profunditat els referèndums independentistes del Quebec i les contraofensives unionistes del Canadà per aturar-los. No oblidem que estem parlant de finals dels anys 90: llavors els socialistes catalans ja tenen clar que el creixement de l'independentisme serà imparable, i envien Chacón a estudiar com aturar-lo a la Osgoode Hall Law School de Toronto, la Universitat de Montreal i la Universitat Laval del Quebec.

Aquests cursos de postgrau al Canadà li serveixen per estudiar les polítiques de Pierre Elliot Trudeau o Stéphane Dion, els unionistes viscerals del Quebec que van aconseguir refredar les ànsies independentistes d'una nació germana a la catalana. Amb el temps s'ha confirmat que els càlculs del PSC eren correctes, i un cop tornada a Catalunya i superades les polítiques municipals, catalana i l'etapa de ministra, Chacón podria arribar al cim del partit al moment de màxima efervescència independentista, un moviment que ja ha tingut ocasió d'atacar diverses vegades, acusant-lo de 'néixer de les emocions negatives' i de ser econòmicament insostenible. Si guanya les primàries, Chacón liderarà el partit espanyol en la batalla final entre unionisme i independentisme al Principat.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
No fotis ??? fletxa Casa Meva
8 d'abril de 2011, 17.02 h

#12 Benvolgut sabadellenc: Espero que tots els del teu poble no pensin com tu ... De totes maneres, jo no soc adiví com tu que tens una bola de vidre per saber si la majoria vol o no vol la independència.

Jo no en tinc n'idea del que vol o no vol la gent, jo se el que vull jo i és el que defenso, igual que la Sra.Chacon defensarà el que ella creu que ha de defensar i que li ho és fàcil de fer en el seu estimat "Cinturó vermell". Probablement, si hagués nascut i viscut per aquí al nord... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18 Eduard Pertíñez
8 d'abril de 2011, 11.22 h

Benvolgut senyor #12. No sé que demostren les dades de participació a les consultes independentistes, ara bé, el que SEGUR QUE NO DEMOSTREN és que la majoria de catalans no vulguin la independència. Després d'haver demanat a 3 milions 366 mil persones si volien que catalunya fos independent, només 30.000 han dit que no, o sigui, un 0,89 per cent. No sé si aconseguir un 17,0% de vot favorable a la independència és demostració que catalunya vol ser independent. El que sí que sé és q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Albert Fortuny fletxa Barcelona
8 d'abril de 2011, 09.27 h

Es impossible que la Chacón sigui la candidata del PSOE, ja que amb una catalana (à) saben que mai podrán guanyar unes eleccions a espanya. On sí que la veig es de candidata del PSC a la presidencia de Catalunya. Però això ja serà amb una Catalunya independent. Salut!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
8 d'abril de 2011, 00.15 h

"...trencar la xacra de ser vista com catalana a Madrid i madrilenya a Catalunya."

és el que te ser una mercenària.

quina senyora més sinistre...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Isabel fletxa Sta.Eulàlia de Ronçana
7 d'abril de 2011, 20.28 h

#14 Tens tota la raó del mon , una vegada están a Suissa de vacances, un suis molt formal ell ens va dir en francés SORT QUE NOMES I HA UNA ESPANYA PER QUE SI N'HI HAGUESSIN DUES TOTS ESTARÍEU A L'ALTRE, i es que Espanya mai dona res a cambi de res sobre tot a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
7 d'abril de 2011, 20.16 h

La Chacón no significa el més mínim perill. Si intenta aplicar a Catalunya el què va aprendre al Quebec, hauria:
Incentivar el català des de les lleis de Madrid: al primer intent l'envien a Catalunya d'una puntada de peu.
Mostrar, des d'Espanya, un amor a Catalunya: com faci dues floretes seguides a Catalunya ens l'envien d'una puntada de peu.
Donar un règim econòmic a Catalunya, que sigui avantatgós. Al primer intent de disminuir el robatori ens l'envien d'una puntada de peu.

El què ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Vicenç Bon fletxa Sant Boi de Llobregat
7 d'abril de 2011, 11.06 h

La notícia diu molt més: el Partit Socialista hauria estat alimentant el seu "monstre" per preparar-lo contra les possibles secessions, que podrien ser, per a ells, el principal mal de l'Espanya futura. Així doncs, tindríem el nostre petit "Franco" fet al laboratori (fins i tot ja està entrenada per a la milícia).


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Josep fletxa Sabadell
7 d'abril de 2011, 09.08 h

No tots els catalans estan a favor de la independència, i la Sra. Chacón sembla ser que no ho està, doncs bé, la seva opinió se l'ha de respectar igual que la qualsevol altre persona.

Encara així no se perquè us sobta aquesta actitud, ja que les dades de participació de les consultes independentistes a diferents ciutats de Catalunya indiquen que la majoria de catalans NO vol la independència, esperem a veure el resultat de Barcelona, però tot indica que els resultats seran semblants... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Shaudin fletxa Toronto, Canada
7 d'abril de 2011, 03.45 h

#7 Efectivament, Joan: una situació molt millor la del Quebec.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Isabel fletxa Sta.Eulàlia de Ronçana
6 d'abril de 2011, 21.59 h

#1 Tens raó Arnau catalana de neixament pero gents catalanista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.