directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 10 de maig de 2024 00:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 30 de març de 2011 05:00 h

La mentida de la supressió de la mili

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

corneta
Comparteix
   


Els mitjans espanyols commemoraven ara fa uns dies els deu anys de 'supressió del servei militar obligatori', després que l'any 2001 -sota la presidència de José Maria Aznar- la mili passés a ser voluntària, de manera que els joves de l'Estat aconseguien evitar un reclutament forçós que s'havia allargat durant més de 200 anys.

El que els molts periodistes no saben o amaguen és que la mili no ha quedat abolida ni suprimida, només ha quedat suspesa, encara que mitjans com 20 Minutos i tants altres parlessin de 'supressió' o d'una mili 'fulminada' per Aznar. Ho explica amb tota mena de detalls el blog Donant dades, que enllaça el Reial Decret publicat al BOE segons la qual el monarca espanyol només 'suspenia' el servei militar obligatori.

Que la mili hagi estat 'suspesa' i no 'suprimida' és un detall important, perquè una supressió total del servei militar hauria d'anar acompanyada d'una modificació de la Constitució espanyola, en concret l'article que fixa que 'els espanyols tenen el deure de defensar Espanya', una ordre que malauradament encara continua vigent. El mateix va passar amb la pena de mort, que va quedar abolida en cas de guerra per una Llei orgànica espanyola de 1995 però que, a la Constitució espanyola, encara és vàlida 'segons el que puguin disposar les lleis penals militars en cas de guerra'.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
30 de març de 2011, 23.40 h

Ara farè d'advocat del diable,però m'agradaria obrir un debat:Abans hi avia un exèrcit de lleva,és a dir,format per gent del poble,de tota ideologia i mentalitat,que podia o no sumar-se a un eventual pronunciament o a una actuació del govern central de caràcter repressiu contra una comunitat.Ara tenim un exèrcit professional,que sap molt bé qui el paga,i que una part hi està per una clara vocació espanyolista i una altra per aconseguir la ciutadania(per dir-ho ràs i curt:mercenaris).... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Santi Vidal fletxa Barcelona
30 de març de 2011, 21.01 h

Sigui com sigui, 54 ME diaris en temps de crisi i sense les retallades que imposen a sanitat o ensenyament, és una barbaritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Oriol fletxa Barcelona
30 de març de 2011, 17.20 h

Crec que no es podia suprimir la mili sense reformar la constitució i per això es va suspendre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Bon fletxa Sant Boi de Llobregat
30 de març de 2011, 11.12 h

És que algú s'havia cregut que si el conflicte del Perejil es complicava amb el temps no tindrien la possibilitat de cridar-nos a les armes per defensar aquesta (o qualsevol altra) terra espanyola?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de març de 2011, 08.50 h

Pel públic coneixement:
"La Ley 17/1999, de 18 de mayo, al suspender la prestación del servicio militar obligatorio, estableció un sistema de reclutamiento en el que el personal se vinculaba voluntariamente a las Fuerzas Armadas con una relación de servicios profesionales. Al mismo tiempo reguló la aportación de recursos humanos cuando la defensa de España lo exigiera, con arreglo a las obligaciones militares que señala el artículo 30.2 de la Constitución. De ese modo se aseguraba la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.