directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 10 de maig de 2024 05:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 18 de març de 2011 05:00 h

El sudoku de Portabella

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


La incorporació de Joan Laporta a l'aliança ERC+RCat de Barcelona ha obligat Jordi Portabella a fer veritables malabarismes per quadrar el sudoku que ha esdevingut la seva candidatura a l'alcaldia. Tothom a Esquerra de Barcelona tenia clar que, de sumar el suport de l'expresident blaugrana, aquest ocuparia el segon lloc de la llista, però pocs republicans comptaven amb la fermesa de Laporta defensant el cinquè lloc de la candidatura per Anna Arqué, que va aparèixer del no res en el món independentista ara fa dos anys.

La inclusió o no d'Arqué al ticket electoral independentista és el que hauria provocat la cancel·lació de l'anunci del pacte, prevista per dilluns. Van fer falta dos dies més de negociacions perquè finalment els sectors d'Esquerra i de Reagrupament que recel·len de l'exresponsable de la coordinadora de consultes accedissin a l'exigència laportista.

La falta de dones al capdavant de la candidatura també n'ha estat el detonant: En permetre Portabella que el número quatre per Reagrupament fos ocupat per un home -Ignasi Planas- només quedava l'opció que el cinquè lloc l'ocupés una dona, al costat de la republicana Ester Capella, que va de tres. Aquest embolic paritari també propiciava la incorporació final d'Anna Arqué.

Un cop aconseguida la quadratura del cercle, les perspectives continuen essent perilloses per Jordi Portabella, ja que els pronòstics electorals, que els donen cinc regidors a l'Ajuntament -pels quatre actuals-, pinten un panorama on ERC no tindria la majoria del grup municipal: només dos regidors serien republicans, per dos de Democràcia Catalana i un reagrupat. Tot i això, Portabella pot sortir reforçat en clau interna a ERC si fa un bon resultat i aquest li permet a la tardor postular-se per liderar la formació.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi-80 fletxa València
18 de març de 2011, 12.31 h

Portabella ha aprofitat per deixar fora dels llocs d'eixida gent que li podria fer ombra, com Xavier Florensa. I de cara al públic, sembla una baixada de pantalons d'ERC, posant de 5 una tia que no hi pinta res i que està per imposició de Laporta. ERC serà minoria en el seu propi grup a l'ajuntament, i després vindran les escissions al grup municipal, com ha fet Solidarnosc al parlament. Quin nyap.

Això és pa per a hui, fam per a demà. Amb Portabella, ERC va al clot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de març de 2011, 10.14 h

é una pena comentar coses q no coneixem...no totes les ONG són = @


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.