directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 07:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 7 d'abril de 2011 05:00 h

L'escàndol dels aeroports

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

pista, aeroport, girona, ryanair, avió
Comparteix
   


Un dels projectes més controvertits del Govern tripartit ha estat l'aeroport de Lleida-Alguaire, que tot i la sonada inauguració d'ara fa un any i les promeses de rendibilització ha vist com se n'acomiadaven una a una la majoria de línies que hi operaven, fins el punt que el Govern d'Artur Mas se n'està plantejant la viabilitat. Tot i això, els 90 milions invertits en l'aeroport de Ponent no són res si es compara amb els escàndols especulatius que han acompanyat altres aeroports recentment inaugurats a l'Estat espanyol.

Tal com recull el periodista Ignacio Escolar, el cas de l'aeroport de Castelló és un d'aquests dignes de menció. Ha costat 150 milions d'euros per construir una terminal de càrrega, una de passatgers, 2.700 metres de pista i 3.000 aparcaments. Vols? Cap ni un. Això sí, va ser inaugurat de seguida per Francisco Camps i Carlos Fabra, per allò d'aprofitar els últims dies per retratar-se abans de la campanya electoral, i inicialment només s'hi organitzaven passejades per poder-lo visitar, ara suspeses per la Junta Electoral.

També resulta d'escàndol el cas de l'aeroport d'Osca, que va costar 50 milions d'euros i, fins aquesta setmana, tenia només un vol setmanal a Londres, que sovint anava buit. El vol s'ha anul·lat però misteriosament a l'aeroport hi continuen treballant una vintena de treballadors.

Tot i això, el malbaratament més bèstia de recursos ha estat el de l'aeroport de Ciudad Real. Va costar 1.100 milions, amb la previsió de rebre 2 milions de passatgers l'any, però aquest 2010 només hi van passar 33.000 viatgers, 90 al dia. Només hi ha sis vols setmanals, però els seus responsables continuen definint-lo d'aeroport internacional.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Argentina fletxa Terrassa
7 d'abril de 2011, 12.21 h

Gràcies Lluís Llach per ser com ets. No he conegut a cap persona tan íntegra com tu!!!
Espero que els peperos dictadors que hi ha a València et deixin actuar.
També desitjo que tinguis èxit amb la teva ONG al Senegal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.