directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 21 de maig de 2009 05:00 h

Borratxeres musicals

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

primavera
Comparteix
   


Com cada any, el Principat s'omple de festivals de música de tots els gustos i colors, i com denunciem cada any, n'hi ha alguns que fan veritables esforços per 'oblidar' el català i defenestrar-lo dels grups convidats.

El cas més clar és el Primavera Sound, un certamen que novament es celebra al recinte Fòrum de Barcelona i que enguany presenta ni més ni menys que 90 formacions, de les quals cap d'elles canta en la nostra llengua. Hi ha tres o quatre grups catalans, però tots ells canten en castellà.

Tant és que la música indie en català estigui vivint el millor moment de la història, amb articles a mitjans espanyols lloant-ne les excel·lències, tant és que hi hagi festivals d'èxit íntegrament dedicats al pop català, com el PopArb. Tant és la realitat, els del Primavera Sound continuen entestats a ignorar-la i tornen a girar l'esquena a la música del país per omplir els escenaris del Fòrum de música anglosaxona i espanyola, encarada a satisfer els gustos dels espectadors no catalans.

Suposem que l'aposta del festival és la que segueix des de fa uns anys el FIB de Benicàssim: vendre la major part d'entrades i abonaments a l'estranger, i esdevenir només una excusa perquè milers de joves britànics i europeus vinguin a Barcelona a beure i passar-s'ho bé. No es tracta de promocionar bons grups i elaborar bons cartells, sense oblidar les formacions autòctones, per tal de satisfer al públic barceloní. El model ha canviat, ara la clau és promoure el turisme de borratxera amb una excusa musical.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
21 de maig de 2009, 21.24 h

Perdoneu si sóc l'únic que penso que seria realment molt estrany anar a un festival musical a França amb unes 100 actuacions, i no trobar-ne cap en francès.



No cal que es canti en català només pels de casa (que com molt bé diuen, ja els podem veure altres dies). El tema està en que els estrangers descobreixin que ací hi ha una altra llengua d'ús corrent, amb la qual fins i tot es fa grandíssima música.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordi fletxa Vilafranca del Penedès
21 de maig de 2009, 16.38 h

Comparteixo en gran mesura el comentari del Toni, però és lògica i necessari la denuncia que en el PS no hi haguí cap grup programat en català. Ara mateix tenim una pila de bandes que fan música indie en català i que haurien d'estar programats al festival. Cal denunciar aquesta situació i solucionar-la.



Això de turisme de borratxera al PS crec que esta molt lluny de realitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Toni fletxa VIlafranca
21 de maig de 2009, 09.28 h

Aquest article és una gran beneiteria. Sóc ben català, però si vull veure Manel, Mishima, els Pets, o qui sigui, els puc anar a veure a qualsevol punt dels Països Catalans amb un cop de transport públic o de cotxe, per no parlar de la pila de festivals d'estiu amb grups de la terra.

Si vull veure un petit grup americà que no vindria aquí si no fos en el marc d'un gran festival, m'hauria de fer fotre!

Ara resulta que tots els festivals de música els hem de fer igual... i si ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.