directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 18:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 27 d'abril de 2011 05:00 h

L'SGAE també ens espolia

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

sgae societat general autors musica promotors
Comparteix
   


Aquest dimarts la Societat General d'Autors d'Espanya (SGAE) ha fet balanç de l'any 2010 al llarg del qual, tot i les queixes constants per la pirateria i els impagaments dels drets d'autor, han arribat a fer un calaix de 341 milions d'euros a l'Estat espanyol, una xifra que pràcticament suposa que la SGAE s'ha embutxacat un milió d'euros diaris.

Al marge d'aquesta xifra -que frega la pornografia- també sobta veure la distribució territorial dels ingressos. Com és habitual, també a l'hora de pagar els drets d'autor, Catalunya és líder a l'hora de contribuir a omplir la caixa de l'SGAE. Només al Principat es recapta el 20% dels ingressos de tot l'Estat espanyol. També per variar, el retorn de la recaptació de l'SGAE en inversions a Catalunya, en canvi, ha disminuït. A més, s'hauria de tenir en compte la naturalesa del 'retorn' dels ingressos provinents a Catalunya que fins ara s'han materialitzat en la posada en marxa de l'Artèria Paral·lel on lluny de promocionar els creadors i artistes catalans es dediquen a programar actuacions de cantants i grups 100% espanyols.

En aquesta mateixa línia es lamentava el productor musical Xavier Fortuny en un article per a la Revista Quaderns d’Escacc on raonava que 'la reinversió per part de la SGAE a Catalunya (...) també té un resultat negatiu respecte a la resta de l’Estat. La proporció entre la quantitat de creadors catalans i el volum d’ingressos que té la SGAE a Catalunya no es correspon en absolut amb el 'retorn' que en fa la societat de gestió estatal'.

Fortuny encara va un pas més enllà i es planteja per què Catalunya no s'independitza de l'Estat espanyol en matèria de drets d'autor per deslliurar-se de l'espoli de l'SGAE. Per això proposa la creació d'una SGAE catalana perquè els ingressos dels drets d'autor repercuteixin en benefici dels autors i editors catalans. I conclou: 'Si Espanya no ho soluciona, o no tracta justament Catalunya, caldrà, com en tots els àmbits, fer les coses a la nostra manera'.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
27 d'abril de 2011, 14.46 h

Visiteu Andorra un preciós país on la SGAE no hi te jurisdicció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 d'abril de 2011, 13.52 h

Tot això amb el vistiplau del senyor Ramon Muntaner antic cantant em defensa de les llibertats i ara eminent traïdor a Catalunya al servei del recaptador espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 d'abril de 2011, 11.53 h

Aquesta associació de lladregots nom de la qual no vull ni esmentar, són calcats dels ecspanols: Vinga a robar a Catalunya i en canvi fan seva aquella cançoneta infantil, ecspanola per més senyes, de la qual n'haurien de fer el seu himne que diu: Santa Rita, Rita, Rita, lo que se da no se quita". O sigui que no hem d'estranyar-nos que de retorn.... ni les gràcies, com els ecspanols amb allò que ens roben cada dia i cada any, des de fa anys i panys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ramon fletxa Barcelona
27 d'abril de 2011, 08.17 h

Totalment d'acord amb en Xavier Fortuny. Volem una SGAE catalana (és a dir una SGAC). Hem de tallar amarres del tot amb Espanya i deixar de subvencionar un país que l'únic que vol és la nostra desaparició. Per dignitat i per sentit de justícia: prou engany, prou dependència, prou espoli!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume Cusó fletxa Barcelona
27 d'abril de 2011, 08.01 h

El bandoler Teddy Bautista continua robant als pobres consumidors de pen drives per quedar-s'ho ell i la seva banda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.