directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 22 de juny de 2009 05:00 h

L'Europa Heineken

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


Al bloc Strange Maps expliquen que el l'empresari holandès Freddy Heineken, propietari de la multinacional cervesera que duu el seu nom, era un euròfil convençut, i sempre havia defensat el projecte d'una Europa unida per tal de fer la competència als Estats Units.

Un cop jubilat i amb l'ajuda de dos historiadors, va dedicar els darrers anys de la seva vida a proposar una Europa més fragmentada, amb molts més Estats i més petits, que permetessin la descentralització administrativa dels grans Estats actuals i a la vegada comportés reforçar l'estructura supranacional de la Unió.

A principis dels anys noranta diversos indicis li feien pensar que les coses anirien en aquesta direcció: amb la caiguda de l'URSS van emergir diversos Estats més petits, com les repúbliques bàltiques, als que cal sumar-hi la fragmentació de diversos estats grans com Txecoslovàquia i Iugoslàvia en d'altres de més petits. El somni de Heineken era que aquesta fragmentació s'estengués a la resta d'Estats de la UE i fos possible una amalgama de petits Estats d'entre 5 i 10 milions d'habitants amb unes fronteres basades en la història comuna.

En aquest sentit, el senyor Heineken va publicar un fulletó titulat 'Els Estats Units d'Europa, una Eurotopia?', on proposava aprofundir encara més en el procés de creació Europa a partir d'aquesta fragmentació de l'Europa actual en una setantena de petits Estats.

Segons la lògica Heineken, l'expedient espanyol queda resolt de la següent manera: als Estats Units d'Europa, Catalunya seria un estat independent. El País Valencià i les Balears, amb Múrcia, també formarien un altre Estat. Andalusia i Extremadura formarien un Estat propi, mentre que el País Basc, Navarra i l'Aragó formarien l'Estat èuscar (afegir-hi l'Aragó ens sembla una mica agafat pels pèls). També és històricament poc seriós l'Estat que crearien Galícia, Astúries i Cantàbria, mentre que la resta de territori que queda a l'Espanya actual, formada per les Castelles, Madrid i la Rioja, si que recuperaria la 'Castilla' històrica que tan mal ha fet als interessos catalans.




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Quim fletxa PPCC.
24 de juny de 2009, 16.14 h

Aquest senyor no coneix el fets nacionals europeus en profunditat, però con a mínim va ben encaminat i Europa ha de ser la dels pobles lliures i no la dels estats represors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Cesc Silvestre fletxa València (Catalunya)
23 de juny de 2009, 16.01 h

Amb Múrcia... Heineken cabró!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
patriota fletxa barcelona
22 de juny de 2009, 17.00 h

perquè l'empresari cerveser s'apropa tant sovint als interessos nacionals catalans (Moritz, Estrella i ara Heineken) mentre que el del vi i el cava ho fa amb els de madrid? i el més curiós, és que el vi és el producte autòcton i la birra la beguda centreuropea importada... potser amb les idees hauríem de fer el mateix: prendre els liberalismes centreuropeus i relegar els propis conservadorismes mediterranis!! =)



salut i festa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.