directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 12 de maig de 2011 05:00 h

L'independentisme, entre l'SNP i el Plaid Cymru

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Labour, Plaid Cymru, País de Gal·les
Comparteix
   


L'independentisme català es troba meravellat aquests dies per l'èxit del SNP a les eleccions al parlament escocès de dijous passat. Amb la majoria absoluta que va aconseguir Alex Salmond, el país sap del cert que celebrarà un referèndum d'independència pels volts del 2014.

Però el veritable mirall per a l'independentisme català no s'ha de buscar pas a Escòcia, sinó uns quilòmetres més al sud dins la mateixa illa: al País de Gal·les. Allí, l'independentista Plaid Cymru ha format govern com a soci minoritari amb els laboristes durant els últims quatre anys, en la coalició que s'ha conegut com a One Wales. La formació independentista ha gestionat la parcel·la de poder que li corresponia; el seu líder, Ieuan Wyn Jones, ha ostentat el càrrec de viceprimer ministre gal·lès, i tots plegats han anat anunciant que aquesta gestió diària era la que portaria el país a la llibertat.

Però, ai las!, durant la campanya electoral es va trobar amb una ofensiva sense precedents del laborisme en contra seu. Un dels seus principals cartells electorals assegurava que el vot laborista era el vot de progrés; que el vot als conservadors suposava un gir a la dreta; que el vot als liberal-demòcrates suposava fer marxa enrere... i que el vot al Plaid Cymru suposava un carreró sense sortida.

Després de quatre anys governant amb els laboristes, el Plaid Cymru no només no ha aconseguit conservar els vots del 2007, sinó que ha perdut 4 dels 15 escons que tenia i ha passat a ser la tercera força del parlament gal·lès, per darrere de laboristes (30) i conservadors (4).

Similituds amb Catalunya? Cap ni una.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jesús (Xess) fletxa Badalona
12 de maig de 2011, 09.21 h

Collons, aquests sociates (laboristes allí) no són de fiar enlloc!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.