directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 20 de maig de 2011 05:00 h

ERC al Baix Llobregat: examen final

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

eduard suárez, erc, hospitalet de llobregat, campanya
Comparteix
   


Aquest diumenge 22 de maig Esquerra Republicana se la juga al Baix Llobregat. La seva aposta estratègica de pacte amb els socialistes catalans a la Generalitat el 2003 es justificava, en bona mesura i al seu entendre, per normalitzar l'independentisme entre la que s'havia denominat l'altra Catalunya. Aquella on la majoria dels seus habitants no parlaven habitualment en català i procedien de les onades migratòries de territoris de l'Estat els anys 60 i 70.

Tres llocs on la prova de foc serà crucial per als republicans seran la segona ciutat del país, l'Hospitalet on va perdre la representació el 2007 per menys de 100 vots; Sant Vicenç dels Horts on l'eurodiputat Oriol Junqueras ha estat el cap visible de l'oposició al govern a la basca PSOE-PP. I Gavà on ERC gaudeix d'un reconegut prestigi entre la ciutadania més conscienciada per haver estat l'oposició visible a les majories socialistes.

En aquesta darrera ciutat, una enquesta del Centre d'Estudis de Gavà silenciada pels mitjans municipals atorgava fins i tot un creixement als republicans tot i el moment difícil que passen després del sotrac electoral del 28-N. El sondeig, realitzat entre el 7 i el 31 de març evidencia que el PSC liderat per Balsera podria perdre la majoria absoluta després de 28 anys de tenir-la i quedar-se amb 9 o 10 regidors. Per contra, PP i CiU es valoren a l’alça, però l’alternativa no sembla configurar-se entorn de CiU (3-4) i Ramon Castellano sinó entorn del PP (4-5) de Josep Llobet. Per la seva banda, l’Esquerra Unida d’Emma Blanco podria perdre un regidor, a causa de les disputes internes, i Esquerra-Els Verds-Independents x Gavà d’Andreu Pérez podria guanyar-ne un i aconseguir-ne fins a tres un fet que els situaria en una posició determinant  ja que els republicans es disputen per pocs vots el tercer regidor amb PSC i EUiA-ICV, fet que els pot impedir que tornin a sumar majoria absoluta. Caldrà veure l'efecte de la presència de Solidaritat en la major part dels municipis del Baix, fet que pot erosionar part del vot proper a ERC.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Marcel fletxa Gavà
22 de maig de 2011, 00.16 h

A Gavà ERC és l'únic grup que fa oposició al PSC i a les seves polítiques desmesurades d'especulació urbanística i destructores del territori per això Els Verds sels hi ha unit

ERC Gavà està fent una gran tasca pel poble a molts nivells


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
21 de maig de 2011, 18.52 h

Ja torna a ser ERC, ja ha deixat de se "esquerra" a seques?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
David fletxa Gavá mar
20 de maig de 2011, 18.55 h

#15 Clar que han treballat..!!!. i ara, la suma d'Esquerra + Els Verds + Independents x Gavà = gent activa, creativa, progre, compormetida i sobretot independista. Aquesta és la majoria absoluta que vull veure a l'ajuntament de Gavá.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Laia fletxa Gavá
20 de maig de 2011, 18.44 h

Clar que s'ha vist el treball d'Esquerra en Gavá!! El millor és que ha estat treball real, braç a braç amb la gent i amb els ciutadans del carrer. Ara del vot de nosaltres dependrà si els obrim espai perquè a més de treballar puguin decidir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Del barcelonès fletxa L'Hospitalet (el barcelonès)
20 de maig de 2011, 17.58 h

#9 L'Hospitalet és del Barcelonès.
El Baix Llobregat no exiteix històricament, mai ha existit cap comtat del baix llobregat ni res que se li assembli. Sociologicament Barcelona no és només Gràcia i l'Eixample, també hi ha la Zona Franca, el Raval i Nou Barris.

Per mi són ganes de separar o aillar Barcelona, capital de Catalunya, dels municipis de l'entorn. Que cadascú faci el que bonament cregui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
20 de maig de 2011, 15.49 h

Jo conec la gent d'ERC-Gavà. Són gent pencaire i molt honesta sempre van de cara. Feu una comparativa entre els tres primers de CiU i ERC.
ERC-Gavà..òrigen treballador,inmigrants del 60, universitaris,negoci pròpi, associats a entitats locals...
CiU-Gavà...de casa bona, de Gavà, sense estudis Uni, no han pegat un pal a l'aigua en sa vida viuen de les restes dels negocis familiars, no associats


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Marta fletxa Gavà
20 de maig de 2011, 15.47 h

Si de debò a algú li importa que hi hagi canvis i que la política serveixi d'alguna cosa, a la gent d'ERC de Gavà se'ls ha de votar: mai donaran el seu vot al PSC de Gavà, això està clar. I de pencar, se n'han fet un fart. Quants polítics coneixeu que renunciïn a un sou per poder fer la política que volen, per poder informar i dir les coses com són, i no com les pinta el poder, i sobretot mantenint sempre la independència de criteri i posant la ciutat per sobre de qualsevol interès... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Lluís fletxa Gavà
20 de maig de 2011, 13.50 h

amb tot el respecte a comentaris com els d'en Pere: imaginar és gratis, però la realitat és molt dura i més en aquesta comarca. Només si la gent del poble que vol una Catalunya lliure vota la candidatura de l'Andreu Pérez, la Brugués Comas, la Marta Jiménez, etc, Gavà tindrà 3 regidors independentistes. Si vota una altra cosa, 2. Feu números i decidiu. El vot marcarà moltes coses durant 4 anys, no per 4 dies, ni un cap de setmana ni el que dura una manifestació independentista. No ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pere fletxa Gavà
20 de maig de 2011, 12.52 h

#8 No t'hi amoïnis, company. Disposar de més opcions independentistes no sempre resta. També pot sumar i en qualsevol cas, fa que la independència es vagi mantenint al centre del debat. Tan de bo SI en tragués dos o tres (i ERC sis o set)!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pere fletxa Gavà
20 de maig de 2011, 12.50 h

Sociològicamenti hitòrica, l'Hospi és ben bé del Baix Llobregat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.