directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 12 de maig de 2011 05:00 h

Els candidats 'locals' del PP

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

paracaigudes
Comparteix
   


Les ànsies de presentar una xifra prou considerable de llistes a les eleccions municipals fa que alguns partits recorrin a pràctiques poc honestes per inundar el màxim nombre de poblacions amb les seves sigles, hi tinguin presència o no.

Així, es pot donar el cas que els veïns de petites poblacions descobreixin una llista formada per persones que ni tan sols coneixen. Aquest és el cas per exemple de la candidatura del PP a Cassà de la Selva on, tal i com denuncia Joan Carles Codolà al seu blog, està formada persones del País Valencià.

La curiositat davant de noms desconeguts ha portat al periodista a fer una cerca a Google que li ha permès trobar facilment que:

La núm. 4. María Murgui Romero va ser suplent a les eleccions municipals del 2007 al municipi valencià de Casinos.

En el cinquè lloc hi trobem la senyora Pilar Alonso Amigo, que el 2003 va presntar-se de suplent a l'AGRUPACIÓ UNITS PER ALTAFULLA - (AUPA)

Hi ha una Sónia Villa Benavente, que ocupa el sisè lloc a la candidatura que és membre del Claustre de la Universitat d'Alacant.

També he trobat un José María Cremades Vicente, com el número 9 de llista de Josep Uñó, que actualment és vocal de la Cambra de Comerç d'Alacant. També figura com a resident a Alacant la número 10, María Gómez Olmos.

Més important és el núm11 de la candidatura cassanenca, José Lifante Vidal, que figura a Internet com a Director general d'ocupació i cooperació de la Generalitat Valenciana en temps de Zaplana.

Finalment també hem localitzat una tal María Concepción Luna Bonet que l'any passat es va casar a Alacant.

Codolà explica que en ser preguntat pels motius de la presència de sis alacantins a la seva llista, el candidat respon alegrement que, tot i no ser de Cassà, ell els coneix personalment. Tot sigui per poder esgarrapar quatre vots aquí i quatre vots allà que després són molt cotitzats a l'hora d'aconseguir representació a Consells Comarcals i Diputacions i, al capdavall, finançament per als partits.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
18 de maig de 2011, 18.33 h

Aquest fet és del tot cert. He fet estudis de les anterios eleccions i es veu veure claríssimament que el PP presenta habitualment una gran quantitat de llistes fantasmes o falses. Llistes com les de Cassà de la Selva són més difícils de veure perquè al menys seran votades per una certa quantitat de gent que no vota a les persones sinó al partit. Ara bé, hi ha molts pobles petits on es demostra claríssimament aquest engany perquè poden ser votades per una o dues persones (el babau de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Miquel fletxa les borges
15 de maig de 2011, 14.14 h

Buf, com la de Cassà el país n'és ple, de llistes fantasma. Tant del PP com del PSC, que fa anys que juguen a aquest joc. La novetat d'enguany és que CiU també ho fa i, més insòlit encara, omplint llistes amb gent de pobles propers, que no deuen saber què és la vergonya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
15 de maig de 2011, 12.39 h

#5 Si,però no amb mercenaris de blavència,per a segons què si que voler participar a la vida política dels Països Catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Antoni fletxa Hospitalet
12 de maig de 2011, 22.47 h

Doncs el mateix que han fet SI i la CUP a l'Hospitalet que han hagut d'omplir les llistes amb gent de fora de la ciutat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Enric Giner fletxa Sant Llorenç d'Hortons (Alt Penedès)
12 de maig de 2011, 21.07 h

Aquí igual i igual que fa 4 anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Salvador fletxa Cassà de la Selva
12 de maig de 2011, 12.03 h

A, i me n'oblidava, la Junata Electoral de Girona va obligar a refer les llistes del pp de Cassà per no respectar la llei de la parita, després d'una impugnació d'aquestes per part de Solidaritat per la Independència. (CiU de Cassà també les va haver de refer pel mateix motiu: casualitat?)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Salvador fletxa Cassà de la Selva
12 de maig de 2011, 11.58 h

El fet ja és prou greu per si sol. A la foto de campanya del pp a Cassà només hi surten tres persones, que deuen ser les úniques que són (o han estat) de Cassà; és evident que fer venir la resta de la llista del País Valencià per fer només una foto sortiria massa car. De fet, considero que presentar aquesta llista amb només tres cassanencs és una falta de respecte pel poble i pels seus habitants. Per acabar, només una cosa, el cap de llista del pp a Cassà es diu José Uño, i no J... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Lluís fletxa Teià
12 de maig de 2011, 10.51 h

A la candidatura del PP de Teià, no n'hi ha ni un de Teià. Ni tant sols de les rodalies. El cap de llista és Barcelona, i a la primera reunió que es va fer per repartir els espais electorals, va arribar amb les indicacions impreses del Google maps de com arribar al municipi que "pretén" governar. La resta de la llista, vés a saber d'on són.
Les últimes eleccions, com a mínim el cap de llista era del poble del costat (Masnou) i no necessitava Google Maps.
I les penúltimes, el cap de ll... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.