directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 16 de maig de 2011 05:00 h

La cançó de l'estiu?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant




Comparteix
   


La història de la humanitat és plena d'amors impossibles entre homes i dones d'esferes socials completament diferents i, fins i tot, oposades. Romeu i Giulietta, Cleòpatra i Marc Antoni, Lord Byron i Augusta Byron, Jean-Paul Sartre i Simone de Bauvoir, Tristany i Isolda...

El novíssim grup de música Els Catarres també ha volgut abordar aquesta temàtica adaptant-ho a la particularitat catalana, amb un èxit més que notable, amb la cançó Jenifer. Tant, que ara n'acaba de treure un videoclip que ja està sent la sensació de YouTube.

Diu la història, narrada en primera persona: 'Jo que sóc més català que les anxoves de l’Escala o els galets de Nadal, / jo que tinc una erecció quan pujo al Pedraforca o faig trekking per Montserrat, / jo que voto Convergència i que tinc somnis eròtics amb en Jordi Pujol, / jo que sóc soci del Barça i no trago ni en pintura als pericos de Sarrià, / jo que penso que en Serrat sempre ha estat un traïdor, al meu cotxe només hi sona Lluís Llach, / jo que porto Els Segadors com a politò del mòbil, la senyera al balcó. / Jo que sempre he defensat els productes de la terra, / ara m'he enamorat d’una choni de Castefa / Ohhh, Jenifer! Em tunejaré el cotxe per tu! / Ooohh, Jenifer! Anirem a Pont Aeri els dos junts!'.

Jenifer, doncs, és una història d'amor entre un modèlic jove convergent i una noia de la rodalia de Barcelona, amant de les discoteques techno i dels cotxes tunejats.

Malgrat aquesta distància ideològica i social, el protagonista de la cançó proclama als quatre vents que farà tot el que sigui necessari per estar al seu costat: 'Les ments estretes ens intenten parar els peus, / repetir la història de Julieta i Romeu, / que no veuen que el temps ens donarà la raó? / L’amor és superior a tota por, a tot rencor / i ens diuen que tenim el cor dividit / entre l’amor i el país, la pàtria contra el desig. / Però jo no veig res pas, jo només veig el conjunt / i no hi ha força humana que ens impedeixi estar junts.'

Commovedor.

Sens dubte, una ferma candidata a ser la cançó d'aquest estiu.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
26 de maig de 2011, 16.48 h

simplement, genial!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Alba fletxa Girona
20 de maig de 2011, 14.50 h

M'encanta!!!!! son genials!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de maig de 2011, 10.46 h

Si és que l'amor... no te fronteres. ´Totalment d'acord amb la canço, però... ara falta que el nostre Tristan... faci que Isolda vingui cap a els nostres costums. No serà gens fàcil, però gens impossible!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.