directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 21:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 2 de juliol de 2012 04:00 h

F. Marhuenda i les portades infames de La Razón

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant




Comparteix
   


Són moltes les persones que es demanen quina classe de ment es capaç de perpetrar portades com les de La Razón, un dels mitjans de l’odi. Un repàs a les conviccions i a les afinitats del seu director, Francisco Marhuenda, pot ajudar a comprendre part del perquè d’unes portades considerades per moltes persones infames.

Pel que fa a les conviccions, cal tenir en compte un fet altament determinant;  Francisco Marhuenda és membre actiu del centre de Barcelona de l’Asociación Católica de Propagandistas (ACdP), fundada el 1909 pel pare jesuïta Ángel Ayala. L’associació ultracatòlica i monàrquica, en el seu web es defineix com “una agrupació de seglars amb una profunda espiritualitat i una marcada vocació cap al apostolat en la vida pública en les més diverses facetes: els mitjans de comunicació, l'educació, la política, la cultura, el sindicalisme, l'acció social, etcètera”.  El director de La Razón, en una conferència sobre «Present i futur dels mitjans de comunicació a Espanya», a la Tribuna Herrera Oria – en honor al primer president de l’ACdP- va deixar clar que era fidel als postulats d’Herrera i que la seva missió era informar i crear opinió pública i alhora difondre la cultura i el pensament catòlics.

Per fer-se una idea de quina podria ser la cultura i el pensament catòlic que parla Marhuenda, cal mirar quin és el llegat de l’ACdP. En la llarga història de l’entitat han estat membres propagandistes tot un rosari de ministres de Franco, i personatges com Gil Robles o Blas Piñar. També durant la transició, l’executiu de Suarez va incloure alguns  ministres propagandistes, com Marcelino Oreja o Landelino Lavilla. En els últims anys han estat destacats propagandistes Jaime Mayor Oreja -ministre de l'Interior i cap de llista al Parlament Europeu pel PP- o el president executiu de la cadena COPE i l'expresident de la ACdP, Alfonso Coronel de Palma. Pel que es veu un club d’ultres amb molta història.  

Quan a les seves afinitats, per entendre la seva devoció al PP i a don Mariano, cal saber que Marhuenda es va afiliar al Partit Popular el 1995, i el mateix any va ser diputat al Parlament de Catalunya durant cinc mesos i escaig, perquè el maig de 1996, després de la victòria electoral del PP d’Aznar, va ser nomenat director del gabinet del ministre d'Administracions Públiques, primer, i del ministre d’Educació i Cultura després, en ambdós casos el titular del ministeri era Mariano Rajoy. En el segon Govern Aznar, Mariano Rajoy ostentà el càrrec de ministre de la Presidència, i Marhuenda va ser nomenat director general de Relacions amb les Corts, càrrec que va exercir durant una mica menys d'un any. L’any 2001 s’incorporà a la subdirecció del diari La Razón, fins que l’any 2008 va passar a ocupar la direcció del diari.

Com a bon propagandista, Marhuenda, també s’ha dedicat a la docència universitària, des de 1993 ha estat professor de Comunicació i Dret de la Informació a la Universitat Abat Oliba, una de les obres de l’Associació Catòlica de Propagandistes, que inspirà la Fundación San Pablo CEU que promou diferents universitat, entre elles, la Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona.

Ara bé, per entendre les portades no n’hi ha prou en fer un tast del perfil del director, cal també saber què hi ha més enllà, quina classe de propietari promou i/o tolera unes portades sense crèdit ni honra. Deixarem per un altre dia la vida i obra del gloriós José Manuel Lara Bosch, propietari del Grup Planeta, accionista de referència de La Razón.
 

 

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
JVM fletxa LA RAPITA
3 de juliol de 2012, 10.10 h

QUIN FÀSTIC!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
2 de juliol de 2012, 18.02 h

http://www.youtube.com/watch?v=65dkCds920I

Documental encarregat per internacionalitzar el cas català. Una obra molt pedagògica que permet difondre el conflicte català arreu del món. Subtítols en català.


INTERNACIONALITZEM EL CAS CATALÀ


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
2 de juliol de 2012, 12.33 h

Aquet personatge es desqualifica per si mateix,el seu odi i rencunia cap a Catalunya es tan integral que es capaç de tot,em el posat de "bon xicot",va treballan com les fures,et tenim "calat " desde fa anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
draconel fletxa LA Vila-real
2 de juliol de 2012, 11.30 h

en la transició aquests personatges tan sinistres s'amagaven algo dels seus pensaments més ocults però ara surten perquè el seu pensament torni a calar en la joventut, recordem quel genocidi cap als rojos vençuts era pel que s'avergonyien en la transició i ara creuen que tot es a perdonat, lamentable pais aquest anomenat españa o espena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
pasbort fletxa Vila-real
2 de juliol de 2012, 11.09 h

Queda claríssim que els que han de pagar son els que deuen els diners els que NO DEBEM RES NO TENIM QUE PAGAR ELS DEUTES DELS ALTRES QUE ES AIXO D´OBLIGAR A PAGAR ALS POBRES EL QUE DEUEN ELS RICS....! ! ! AL REVES JA ES HORA QUE ELS RICS PAGUEN TOT EL QUE HAN ESTAT ROBANT ALS POBRES....aquests NOSTRES POLITICS UNA MERDA!!! POLITICS AL SERVEI DE CASTELLA JA ESTEM FARTS DE VOSALTRES DIMISSIO ! ! ! NO VOLEM MES SUICIDIS NI DESAUCIS ! !, FORA AMICS DELS NOSTRES ENEMICS ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de juliol de 2012, 09.28 h

... AQUEST PERSONATGE IMFAME AMB PUDOR I FERUM
DE MILLAN ASTRAY, ÉS UN TERRORISTA MALALTIS. CREC
QUE ALGÚ L'HAURIA DE VACUNAR AMB FOLIMERTLÀN....

... GENT AIXÍ ET DESPERTEN LA VIOLÉNCIA CONTINGUDA DE FA ANYS I ANYS....
... MISERABLES COM AQUEST SON RESPONSABLES DE L'ESCLAT D'UNA NOVA
VIOLÉNCIA INEVITABLE.... VERGONYOS, PATÉTIC I IMMORAL. ||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
directe!cat fletxa Barcelona
2 de juliol de 2012, 08.06 h

#1 si, arreglat gràcies


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
nur fletxa El masnou
2 de juliol de 2012, 07.23 h

Voleu dir que no és Marhuenda?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.