directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 5 de juliol de 2012 05:00 h

Espanya té por de perdre

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


La por és un sentiment desagradable de temença que sorgeix per la percepció d'un perill. Espanya té por de perdre, sap que sense els esportistes catalans no seria res i per això posa pals a les rodes a que Catalunya pugui tenir les seves seleccions; per por de perdre.

Existeixen molts graus de por, la desconfiança i el temor en són els primers estadis o estadis menors, i els majors són el terror o el pànic, que ja freguen el camp de la psiquiatria. En el cas d’Espanya la por ha arribat al nivell màxim.
  
En el programa El club de la mitja nit, de Catalunya Ràdio, es va posar sobre la taula un fet que il·lustra la por d’Espanya d'enfrontar-se amb Catalunya –en aquest cas en l’àmbit esportiu-. Explicava un periodista de la tertúlia que en ocasió d’un partit d'espanya contra Itàlia, que s’havia de celebrar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, els periodistes esportius catalans van proposar de fer un Catalunya-Espanya als companys espanyols de la “caverna” que van acudir a Barcelona per l'esdeveniment. El partit entre professionals dels mitjans es jugaria al camp de l’Europa.

Es van trucar, i van quedar que pel partit Catalunya-Espanya periodístic, els jugadors vestirien les samarretes de les dues seleccions - els catalans demanarien a la federació catalana la seva i els espanyols a l’espanyola-.  El dia de l’encontre van acudir tots puntuals a la cita però els periodistes espanyols ho van fer sense l’equipament pactat. Van explicar que en l’últim moment, quan la federació espanyola es va assabentar que el partit era un Catalunya-Espanya, es va negar en rodó a deixar-los les samarretes. Ni que fos un partit de periodistes, un partit de costellada, no els podien deixar jugar amb la samarreta espanyola contra Catalunya.
  
El partit es va  poder jugar gràcies a la solidaritat dels catalans que van deixar unes samarretes als espanyols. La cosa va acabar en victòria “pallissa diu el tertulià” de Catalunya a Espanya.

D’això tenen por, per això tots els esforços dels món per evitar que Catalunya pugui competir lliurament. La sola idea de que el món pugui comprovar el model esportiu català d’èxit diferenciat d’Espanya els aterra.
 
 
 

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3 Marc Sabates
7 de juliol de 2012, 10.18 h

CATALUNYA 5 ESPANYA 0
www.marc-sabates;com


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Jordi Fernández San José
5 de juliol de 2012, 16.28 h

No crec que no ho vegin

No m'ho crec.

CiU s'ha rendit o venut al PP. Sense condicions.

Estic avergonyit d'aquesta xusma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
F. Sans fletxa Sabadell
5 de juliol de 2012, 07.25 h

Algú en dubtava?

Potser el Sr. Artur Mas que sempre prefereix pactar amb els espanyols "per responsabilitat" abans que amb polítics catalans.
No ni ha pitjor cec que aquell que no hi vol veure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 43   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.