directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 13 d'agost de 2007 05:00 h

Ryanair políglota

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


L'empresa irlandesa de vols econòmics Ryanair ens va sorprendre a tots quan al gener d'aquest any va decidir eliminar la versió catalana del seu web sense previ avís. Les alarmes es van engegar de seguida, i aviat un munt de gent feia pública la seva més gran protesta per aquest fet. Pocs dies més tard, abans de que acabés el mateix mes de gener, el català ja tornava a estar operatiu al seu web.

Des de llavors, Ryanair ha anat fent les creacions de les promocions que apareixen al web de la companyia també en català, tot i que no sembla que hi prengui massa cura. L'elevat nombre d'errades ortogràfiques i de sintaxi que hi ha per tota la pàgina com ara "Novas rutas", "On vam volar", "Lloguer de cotxes econòmic" o "Guies gratis" s'acompanyen amb imatges (com la que mostrem en aquest article -ampliar imatge-) que a més, barregen diverses llengües... i no creiem pas que sigui degut a una campanya d'imatge com la de que fa Vueling, ja que aquestes errades només succeixen en la versió catalana del web de Ryanair.


imatge


D'altra banda, ens preguntem quins criteris aplica Ryanair per incloure l'aeroport de Madrid a la versió catalana del web, i que per contra no hi apareguin els aeroports de Perpinyà o l'Alguer. Què farà Ryanair quan d'aquí pocs dies comencin a treballar amb els aeroports de València i Alacant? Esperem que no hi hagi cap problema perquè puguin aparèixer en la versió catalana.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
14 d'agost de 2007, 17.53 h

Què és aquesta merderada!!!!!!!!!!!! Fan pena, quina empresa més ruinosa. Per què aquestes errades mai les fan quan escriuren en castellà? Doncs perquè el publicista de torn quedaria tant malament que no podria tornar a treballar mai més. Això s'arregla no agafant ningú, a cap lloc de treball que no parli perfectament la llengua. Tenim un valor qu evolem preservar, la nostra llengu i cultura, doncs quelcom hi haurem de fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel fletxa Sant Pol
14 d'agost de 2007, 11.20 h

L'explicació és senzilla: han posat "DEJATE LLEVAR" (sense l'accent al "déjate") a Internostrum.com i els hi dóna "DEJATE DUR". Aquest és tot el respecte i cura que els hi mereix el català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Xavier fletxa Vilassar de Mar
14 d'agost de 2007, 11.16 h

Als nois de Directe.cat, si com a mitjà de comunicació podeu parlar amb Ryanair, els hi podríeu dir que canviïn la broma de bandera catalana que tenen al seu web per aquesta, correcta i amb el mateix format? http://img105.imageshack.us/img105/575/catalanflagqh6.gif


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.