directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 9 de juny de 2008 05:00 h

La cuina moderna arriba als esmorzars

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

cafè llet
Comparteix
   


Els xefs catalans es troben aquestes setmanes a l'ull de l'huracà mediàtic, amb la majoria d'ells enfrontats amb Santi Santamaria arran de la croada d'aquest contra els additius a la cuina (una estratègia comercial que no ha portat el cuiner de Sant Celoni a aplicar-se ell mateix les seves recomanacions).

Malgrat la polèmica, que ha copat la majoria de televisions i diaris, la cuina catalana moderna continua a tota màquina. Aquesta setmana el xef i restaurador barceloní, Francesc Ferrero, ha presentat un cafè amb llet sòlid de pa de pessic i un croissant líquid servit en copa i elaborat amb productes naturals. És a dir, el tradicional esmorzar de cafè amb llet i croissant... amb les textures invertides.

Segons ha explicat Ferrero, el procés d'elaboració d'aquest original esmorzar es basa en la idea de 'deconstruir' un plat clàssic com és un cafè amb llet i croissant aconseguint que el client percebi els mateixos sabors d'aquests aliments però amb diferents textures. Ferrero ha elaborat primer un batut de la manteca del croissant afegint sucre que amaneix al damunt amb una espuma elaborada a partir de torrar croissants normals i farina.

El resultat és un croissant líquid servit en copa en què el client pot assaborir dues textures líquides de dos colors diferents amb gust de croissant. Per altra banda, el cafè sòlid l'elabora fent primer una infusió de cafè muntat amb clares i farina del qual n'extreu una pasta per fer un pastís o pa de pessic. Un cop es cou al forn, es farceix el seu interior amb un gel elaborat amb llet, de manera que com a resultat es serveix un plat de 'coulant' de cafè amb llet.


 

Una mostra més que la nova cuina catalana avança imparable, sense per això haver d'enfrontar-se a la cuina tradicional, la de l'escudella i carn d'olla de tota la vida.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.