directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 10 de juny de 2008 05:00 h

El preu de carregar-se un brau

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

toro osborne
Comparteix
   


Dos ferrallers de Sant Vicent del Raspeig s'enfronten a penes de fins a tres anys de presó per desballestar a Santa Pola un Toro d'Osborne que està declarat herència cultural i artística.

El procés judicial contra els dos ferreters es troba en plena fase d'instrucció, però sembla que és clar que el delicte que se'ls imputarà és un dels relatius al patrimoni històric. Concretament, l'article 323 castiga amb penes d'entre un i tres anys de presó a aquells que "causin danys a béns de valor històric, artístic, científic, cultural o monumental" i els Toros de Osborne ho són per una proposició de llei que va aprovar el Congrés dels Diputats fa 14 anys i que va ampliar la protecció que ja llavors els donava el Govern andalús, que els havia declarat part del seu patrimoni. Tres anys més tard, al 1997, el Tribunal Suprem va dictar una sentència en la qual deia, entre altres coses, que aquesta figura de metall havia perdut el seu caràcter publicitari (ja havia desaparegut el logotip d’Osborne) fins al punt d'integrar-se com una part més del paisatge i que, per tant, no es podien tocar. Aquesta resolució va impedir al Govern seguir eliminant-los de les carreteres com venia fent des de l'any 1987.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
10 de juny de 2008, 17.12 h

Tres anys de presó per fer malbé una "herència cultural i artística"? Quants anys de presó caurien, doncs, a tots els alcaldes i regidors de BCN que, en l'ara de l'especulació o de la destrucció pura i dura de la memòria col·lectiva, han desballestat, trossejat, amagat, colgat i destruït el patrimoni històric, cultural i artístic de la ciutat? És clar, dos ferrers són fàcils de trincar i de jutjar d'ofici..., i als senyors alcaldes especuladors i malbaratadors, ves-los al darrere ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Toni fletxa Vilafranca
10 de juny de 2008, 09.56 h

aquesta ferralla espanyola herència cultural? de qui, dels colonitzadors? que els donguin pel sac!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.