directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 19 de desembre de 2008 05:00 h

Coca Cola dels Països Catalans

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


Qui ho diu que Coca Cola no respecta els Països Catalans? Bé, de fet ho diu tothom perquè és cert, la multinacional nordamericana no etiqueta en català i, més enllà dels típics anuncis a TV3, no és una gran utilitzadora de la nostra llengua.

Amb tot, i si ho mirem pel costat positiu, les llaunes que envasa Cobega si que tenen un petit gest cap al país. El fet que la distribuïdora tingui des de fa poc més d'un any la seva seu al carrer Països Catalans 32, d'Esplugues de Llobregat permet que, al capdamunt d'algunes de les llaunes, s'hi pugui llegir aquesta inscripció:


Mentre que a l'altra banda del cercle hi posa el codi postal i Esplugues de Ll Barcelona. Aquestes partides arriben, en general, a Catalunya, les Balears i Andorra, però són una petita anècdota simbòlica que, com a mínim, ens ha de fer somriure. La voluntat de catalanitzar la Coca Cola no és nova, de fet ara que es commemora el 15è aniversari de la Plataforma per la Llengua cal recordar que la primera acció d'aquesta entitat va ser, precisament, reunir 18.000 llaunes buides de Coca-Cola amb les que es va construir un rètol gegant on s'hi podia llegir la frase "Etiquetem en català".

La campanya per etiquetar la Coca Cola en català no cessa, i de fet Cobega.cat, el web que en teoria hauria de ser propietat de la distribuïdora és propietat de la Plataforma, on manté la campanya per catalanitzar la beguda carbònica. I ja que parlem de dominis, el cocacola.cat tampoc és propietat de la multinacional, sinó d'un particular que vol crear una galeria fotogràfica amb ampolles de Coca Cola.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.