directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 08:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 9 de desembre de 2008 05:00 h

Són Comunitat

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


D'ençà que els populars campen com cacics per les terres valencianes, res ha estat el mateix ni al País Valencià ni a la seva costa. Pel que fa a la costa n'hi ha prou amb mirar-la, plena de Marines d'Or i d'altres pústules especulatives; pel que fa al País Valencià la tasca dels populars ha estat anar-ne erosionant el concepte fins a fer-lo desaparèixer del mapa.

Res queda ja Ebre enllà de la nomenclatura 'País Valencià': allí els populars de Francisco Camps, amb la complicitat del PSPV, aposten clarament per transformar l'històric País Valencià en la 'Comunitat Valenciana', un engendre conceptual que neix amb la democràcia i la Constitució que aquests dies fa escassos 30 anys i que redueix l'entitat del territori a una simple regió de l'Espanya autonòmica. La imposició d'aquesta nomenclatura es fa de manera estricta, amb persecucions judicials com la que va patir la Universitat Jaume I, o de maneres més subtils, com és el cas de la campanya publicitària que us presentem a continuació.

D'entre la milionada que el Govern de Camps dedica a publicitat institucional -cal recordar que durant la Copa Amèrica van desviar diners destinats a Cooperació Internacional per promocionar l'esdeveniment- s'hi troba la campanya 'Som Comunitat', que omple diversos diaris i revistes de tirada nacional. Allí s'hi pot veure el típic automassatge a les virtuts del territori valencià, però incidint en el concepte de Comunitat constantment al llarg de l'anunci. Analitzant-ne el contingut, podríem dir que totes les obvietats i lloances que conté tenen un únic objectiu: Convèncer el lector que, al País Valencià 'són comunitat'. No són país ni són valencians ni són, per descomptat, País Valencià: ells 'són comunitat'.




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Àngel fletxa la Vall d'Albaida
10 de desembre de 2008, 12.08 h

Quanta merda tenim per ací... al PV. I la que veurem si segueixen que seguiran... Bon dia




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pere fletxa Barcelona
9 de desembre de 2008, 10.26 h

Ja n'hi ha prou de l'expressió "Ebre enllà"´. Ebre enllà hi ha encara una comarca políticament catalana, fins al riu Sènia i més enllà encara terra de llengua i cultura catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.