directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 11:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 22 de desembre de 2008 05:00 h

Tradicions escatològiques

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


Fa uns dies la cultura catalana tornava a ser protagonista a un país estranger. Aquest cop era el torn d’Alemanya. Ja passats un bon grapat de mesos després de la fira de Frankfurt, sembla ser que es segueixen interessant per les nostres tradicions. Així ho demostra un article publicat al setmanari d'informació alemany Der Spiegel que parlava sobre les tradicions nadalenques que es celebren a Catalunya. El títol ja era prou suggerent: 'El caganer: catalonia's Fecal Christmas Festivities'.

Evidentment és un article que es fa ressò de com n’és d’escatològica la cultura catalana. De fet, no li falta raó. En primer lloc explica la figura del nostre Caganer, cada cop més famós arreu del món tal i com us vam explicar en un anterior article.

I és que deu sobtar a ulls de gent de fora que els catalans en un dia tan sagrat, important i sacralitzat arreu de la cultura cristiana, el dia del naixement de deu fet home, col·loquem al pessebre una persona cagant. I certament hi ha coses que no poden esperar. Mentre uns veneren, altres caguen!

No podia passar per alt tampoc la figura del tió. Recordem que els catalans el 24 a la nit o el mateix dia de Nadal els regals ens són cagats. De fet ens mengem neules i torrons que han sortit directe de l’anus del tió després d’una llarga i esperada digestió de 15 dies a base de fruites i galetes.

L’article no repassa res més, per sort. Però podia haver seguit remenant més. Es podria preguntar perquè és tan famós en Patufet, aquell nen minúscul que acaba sent expulsat pel cul d’un bou (on no hi neva ni plou). Preguntar-se perquè els actors es desitgen molta merda o directament, perquè ens fa tanta gràcia parlar sobre tot tipus d’escatologies!



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.