directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 11:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 19 de desembre de 2008 05:00 h

Britanic Team

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant


Comparteix
   


Tal i com ens explica el portal Mondivers.com, el govern de Gordon Brown vol que pels pròxims jocs olímpics el Regne Unit sigui una sola selecció. Així els diplomàtics de Brown treballen per aconseguir el vistiplau de la FIFA per tal que els britànics poguessin participar als propers Jocs Olímpics (que se celebren a Londres) amb un equip de futbol propi. Fins ara, cap de les quatre seleccions de futbol del Regne Unit (Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord) no pot participar als Jocs, donat que no representen estats amb comitè olímpic reconegut pel COI.

Així, el Govern britànic volia evitar que l’estat amfitrió dels Jocs no tingués representació a les competicions futbolístiques, i va demanar a la FIFA que permetés la creació d’un equip britànic. Aquesta setmana s’ha sabut que el màxim organisme del futbol mundial hi està d’acord, explica la BBC. La FIFA tractarà la qüestió en una propera reunió que ha de celebrar a Tòquio, i ara mateix tot apunta que finalment no hi posarà traves.

Unió en contra de la unió

Pels aficionats de les quatre seleccions, però, tot aquest afer s’està convertint en una mena de conxorxa entre el Govern del Regne Unit i la FIFA. Anglesos, escocesos, gal·lesos i nord-irlandesos han organitzat una peculiar aliança en forma de campanya, el No Team GB, que compta amb el suport de les respectives organitzacions de seguidors futbolístics dels quatre equips. Els aficionats argumenten que un equip britànic «podria posar en perill l’estatus independent» dels equips nacionals anglès, escocès, gal·lès i nord-irlandès i recorden «la llarga tradició» i «l’orgull» de tots quatre conjunts. Des del seu lloc web, els promotors del No Team GB estan demanant als aficionats que enviïn correus de protesta als parlamentaris britànics.

La qüestió també està involucrant els partits polítics. Tant el Partit Nacional Escocès (Scottish National Party, SNP) com el Plaid Cymru s’han mostrat contraris a la idea i han demanat al Govern del Regne Unit que no l’apliqui. Per Stuart McMillan, diputat de l’SNP, l’equip britànic és una 'idea ridícula'. McMillan ha recordat que no és el primer cop que la FIFA intenta suprimir les quatre seleccions.

La diputada del Plaid Cymru Lesley Griffiths ha denunciat que la federació gal·lesa de futbol està rebent 'pressions' per acceptar la creació de l’equip olímpic britànic. Griffiths ha remarcat que Gal·les 'no està interessat' en els plans de la FIFA, explica News Wales.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
20 de desembre de 2008, 12.44 h

Si la gent d'allí s'esmercés més en que les seleccions nacionals d'Anglaterra, Escòcia i Gal·les poguessin competir a les olimpíades, enlloc d'inventar-se ara la selecció 'britànica', el país amfitrió sí que en sortiria guanyant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 de desembre de 2008, 14.11 h

La globalització ha portat la necessitat de reafirmar les nostres identitats davant l'agressió uniformitzant dels estats.



La FIFA ho és tot menys futbol, i pels estats tan sols es tracta d'una eina més per aixafar tota identitat que no sigui la que ens ven cada estat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.