directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 13:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 26 de març de 2009 05:00 h

Mossos al bar

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

mossos esquadra carrega agressio carrer
Comparteix
   


Els Mossos surten del foc per caure a les brases. Recentment s'ha conegut que l'Audiència de Barcelona ha confirmat la sentència que condemna a penes de multa a sis mossos d'esquadra per actuar de forma desproporcionada i extralimitar-se en la detenció d'un grup de joves amb els que es van enfrontar a les portes de la discoteca 'Rosebud' de la capital catalana.

En la seva sentència, la secció novena de l'Audiència de Barcelona desestima el recurs que la Generalitat va presentar contra la fallada del jutjat d'instrucció nombre 10 de Barcelona, que també condemnava a multes a quatre joves per enfrontar-se als agents.

Des de directe!cat desconeixem amb exactitud l'actuació dels Mossos, però en tenim prou en reproduir les paraules de la jutge que va arribar a qualificar de 'desafortunada, innecessària, desproporcionada' i fins i tot 'repugnant' l'actuació policial.

Els incidents van ocórrer el 5 d'abril de 2008, quan un grup de joves d'entre 18 i 19 anys que acabava de celebrar una festa d'aniversari i que va acabar en una batussa amb uns agents amb la conseqüència de 29 persones implicades -13 joves, 12 mossos i 4 guardes del local- que es van creuar denúncies per lesions i vexacions.

La sentència desestima el recurs de l'advocat dels mossos ja que l'Audiència considera que, més enllà de les 'interessades declaracions' dels agents, no existeix prova alguna que permeti justificar 'el comportament desproporcionat i vexatori desplegat per algun d'ells'. A més, per al tribunal, l'entitat i naturalesa de les lesions que presentaven els nois 'són suficientment il·lustradores de l'excés -totalment incompatible amb el bon exercici professional al qual estan obligats- en l'ús de la força'.

En la fallada de primera instància, la jutge va descriure amb detall les lesions i humiliacions sofertes per alguns dels joves, com en el cas de Juan Manuel Z., al que els agents van trepitjar el cap contra el terra. A l'intentar una cosina de Juan Manuel Z. protegir el cap del jove tirant-se sobre ell per a cobrir-lo, la noia 'agafada pels cabells va ser apartada i arrossegada" per un dels agents, que després 'li va arrencar la faldilla, quedant la jove en roba interior', mentre altres mossos feien comentaris en castellà del tipus: 'caray, no está nada mal esta zorra'.

La jutge considera a la seva sentència ara ratificada que el fet que els agents mantinguessin a la jove semi-nua a la part del darrere del vehicle policial i suportant 'comentaris grollers' dels agents va ser una conducta 'especialment repugnant'.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
bimaresmenc fletxa Arenys de Mar
28 de març de 2009, 15.49 h

Realment és repugnant aquest cas, siguin o no siguin familiars dels jutges els que han sigut agredits pels mossos. De fet és repugnant totes les intervencions que fan els antiabalots, però en aquest cas és realment VERGONYÓS. Estic totalment d'acord amb en Jordi-80.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
26 de març de 2009, 13.02 h

En aquest cas haurieu d'haver investigat una miqueta més i sabrieu que en aquell bar els joves que hi havia estaven consumint drogues, es van enfrontar als mossos llençant-los-hi cadires a part dinsultar-los dient-lis "mileuristas de mierda"



Per altra banda estaria bé que donat la procedència del joves en qüestió poguèssiu creuar cognoms amb els jutges de l'audiència i potser trobariem sorprenents correlacions de parentiu...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
26 de març de 2009, 12.43 h

Si haguessin sigut de la Policia Nacional creieu que la jutgessa hagués opinat igual?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de març de 2009, 12.07 h

Senyors de Directe.cat. escriviu igual i tan malament, com parlen els presentadors dels telenotícies i demés corresponsals que els envolten. Si parleu de "LA JUTGE", perquè es tracta d'una dona qui jutge, per favor, escriviu-ho bé. Amb els vostres articles, no feu més que acabar de podrir el nostre ja tan malalt idioma. LA JUTGE, en català, és la JUTGESSA. Si agafeu el Diccionari de la Llengua Catalana, si és que sabeu què és i com és, veureu que la seva definició és: Dona que exerc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
26 de març de 2009, 11.06 h

Que caiga tot el pes de la llei sobre eixos impresentables i aberrants mossos. Netegem els Mossos de delinqüents, feixistes, quillos i espanyolassos. Visca els Mossos i visca la República Catalana!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Toni fletxa BCN
26 de març de 2009, 09.30 h

Sóc del parer que això és resultat directe de permetre la incorporació d'agents espanyols al cos de policia català. Ja sabem que una poma podrida acaba podrint totes les pomes del sac!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.