directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 07:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 15 d'abril de 2009 05:00 h

La nova vella Galícia

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant


Comparteix
   


Darrerament hem parlat molt de com el pacte PSE-PP afectarà Euskadi, de com, ja des dels seus orígens, la pinça espanyolista treballarà per desfer els progressos dels nacionalistes bascos en autogovern i ús de l'èuscar.

L'altre gran canvi posterior a les eleccions de l'1 de març és a Galícia, on el PP gallec tornarà a gaudir de la placidesa de les majories absolutes fraguistes de la mà d'Alberto Núñez Feijóo. En el seu nomenament oficial aquest dimarts, Feijóo va apuntar maneres, en un gir cap al tradicionalisme conservador després de la disbauxa progressista i modernitzadora dels anys de bipartit. Així, per exemple, durant el seu discurs d'investidura Feijóo va invocar diverses vegades a déu, una pràctica que no es veia des del nacionalcatolicisme.

En el pla polític, Feijóo ja ha ensenyat les seves cartes, assegurant que recuperarà la 'cordialitat lingüística' perduda amb el Govern de PSdG i BNG. Aquesta recuperació de la cordialitat no vol dir res més que un retrocés en les polítiques de normalització lingüística del gallec, que gràcies als nacionalistes del BNG havia agafat un impuls important, sobretot en la promoció de les galescoles, unes institucions educatives promogudes des de 2007 i que proposen una educació integral en gallec. Cordialitat lingüística, en el vocabulari dels populars, equival a imposició de l'espanyol en detriment del gallec, la normalització lingüística del qual va ser aprovada durant els anys Fraga.

Pel que fa a la política urbanística, Feijóo podria esdevenir el Francisco Camps de l'Atlàntic, ja que tot apunta que cedirà davant les pressions dels empresaris constructors, que demanen la supressió de la llei que prohibeix construir a 500 metres de la costa. Segons informa el Xornal de Galícia, amb la supressió d'aquesta mesura, impulsada pel bipartit, es podrien arribar a construir 100.000 nous habitatges en aquelles zones de costa menys saturades urbanísticament, una proposta d'allò més atractiva per les constructores en època de crisi.

La llei dels 500 metres va ser promoguda pel govern del PSdG i el BNG per tal d'aturar la construcció massiva d'apartaments prevista durant la darrera majoria absoluta de Manuel Fraga. Sense anar més lluny, els plans urbanístics dels populars esperaven edificar fins a 600.000 habitatges a la costa gallega pel 2020. Les previsions de l'era Feijóo rebaixen la xifra a 100.000 habitatges: coses de la crisi.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.