directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 25 de juny de 2009 05:00 h

Lletres ferides

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

diec, iec diccionari
El nou DIEC

Comparteix
   


Segur que moltes vegades t'han fet mal els ulls o les orelles per grans errades ortogràfiques en anuncis, cartells i altres suports que són veritables atemptats a la llengua catalana. És d'agrair que la persona, empresa o institució que ha fet el cartell s'hagi decidit a fer-lo en català, ja que no és una actitud gaire estesa, però potser seria recomanable anar un pas més enllà i demanar correcció.

En altres ocasions us hem mostrat exemples d'errades pel contacte amb la llengua espanyola i de campanyes per denunciar l'empobriment i el mal ús de la llengua, avui us mostrem el web LletresFerides.Cat, un portal de llengua catalana destinat a evidenciar el mal estat del català i a fer pedagogia per el seu bon ús on podeu fer arribar fotografies d'aquelles incorreccions amb les quals us trobeu.

L'objectiu no és riure de les errades dels altres sinó que és un espai per aprendre plegats i ajudar el català, ajudar a la nostra llengua que dia rere dia pateix un constant maltracte, que ha de superar obstacles cada vegada més grans i que necessita l'ajut de tots per continuar viva i rica.

Després de la Diada de Sant Joan, una de les imatges que s'han penjat és aquesta, trobada en una botiga de venda de material pirotècnic.





MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
26 de juny de 2009, 14.57 h

En aquesta pàgina censuren els comentaris. He comentat que en la crítica d'una errada, escrita pel mateix propietari del lloc web, hi havia una errada (esgarrifanses en comptes d'esgarrifances).



Immediatament han esborrat el meu comentari hi han esmenat l'errada, i just després han penjat una nota informant que fins que no solucionessin uns "problemes tècnics" no es podrien deixar comentaris. Una cosa que d'altra banda no és veritat, atès que he deixat dos comentaris més que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de juny de 2009, 18.31 h

Bones,



Primer de tot agrair a Directe.cat que ens hagueu publicitat el nostre web, estem molt contents que aquesta nova iniciativa agradi i s'encomani. Ara bé, ens volem desvincular de les faltes ortogràfiques que hi poden haver en aquesta entrada, ja que no n'hem enviat el text ni cap nota. Directe.Cat és el responsable d'aquesta entrada i no ens han demanat en cap moment informació ni un text per penjar aquí.



Aquí podeu trobar la informació de LletresFerides.C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
EC fletxa Barcelona
25 de juny de 2009, 08.52 h

Gràcies per informar-nos d'aquesta iniciativa tan interessant però fora bo que vosaltres també fóssiu curosos amb la llengua:



- On dieu 'd'aquelles incorreccions amb les que us trobeu' hauríeu de dir 'd'aquelles incorreccions amb les quals us trobeu'.



- On diu 'i ajudara el català, ajudar a la nostra llengua' hauríeu de dir 'i ajudar el català, ajudar la nostra llengua'.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.