directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 16 de febrer de 2010 05:00 h

Els lleidatans i el Lleida-Alguaire

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

aeroport, lleida-alguaire
Comparteix
   


L'empresariat lleidatà encara no té clar quins són ben bé els avantatges de tenir un aeroport a costat de casa. Un aeroport que només exporta passatgers, s'entén. Per si no en tenia prou amb un tren ràpid que permet que un bon grapat de conciutadans vagi a gastar-se la setmanada a les botigues del passeig de Gràcia de Barcelona, ara també sembla que ha de competir amb l'Alt Marais parisenc.

Botigues de moda, bars, restaurants, locals d'oci... s'estan adonant que el que s'havia concebut com una porta d'entrada de milions i milions d'europeus al Pirineu català, sembla que va camí de convertir-se en la porta de sortida de milers de lleidatans que opten per anar a passar el cap de setmana a París o Palma, en comptes de sortir per Lleida i deixar-hi allí els seus diners.

Destacats membres de la Cambra de Comerç lleidatana s'han adonat que el Lleida-Alguaire no podrà pas competir amb el Girona-Costa Brava, que per molt porta de sortida que sigui, dóna vida econòmica al conjunt del territori gironí perquè tant és porta de sortida no només per als gironins, sinó per a la majoria de catalans (amb tot el que això comporta de taxis, busos, àpats, alguna pernoctació...), a més a més que té una innegable funció de porta d'entrada de milions d'europeus frisosos de sol i platja.

L'absència d'un punt fronterer fa que sigui impossible cap vol fora de l'espai Schengen. Per tant, tota la Gran Bretanya ja queda exclosa del mercat potencial del Lleida-Alguaire. Un punt crític que tothom diu que es corregirà ben aviat, però que de moment està com està.

Les gestions per mirar si aquest negoci del Robert i les cabres es pot reconduir d'alguna manera ja fa dies que estan a ple rendiment.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
17 de febrer de 2010, 10.24 h

no poder anar ni a la R d'Irlanda ni al RU és tristíssim :(


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de febrer de 2010, 12.41 h

I aquests saberuts de les cambres de comerç i la resta de l'empresariat lleidatà, a qui se'ls suposa clarividència, ara se'n adonen ???. Senyors, si els vostres negocis funcionen, per força ha de ser perquè Déu us ha il·luminat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de febrer de 2010, 08.50 h

Aquest aeroport l'haurien d'haver fet més amunt, al Pirineu a prop de la Seu d'Urgell i d'Andorra. Llavors sí que tindria utilitat, com a aeroport d'Andorra i del Pirineu, a on hi van força turistes (pistes d'esqui, natura, excursionisme, compres a Andorra...) a Lleida i Alguaire de turistes n'hi van i n'hi aniran pocs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.