directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 11 de febrer de 2010 05:00 h

Manuel Nevot, punta de llança contra el PP

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Ángel Escolano, Manuel Nevot
Comparteix
   


L'anticatalanisme més tronat del país ha vist en el cas Manuel Nevot, l'empresari multat amb 400 euros per incomplir la Llei de Política Lingüística, una taula de salvament de cara a les properes eleccions al Parlament. Després del fracàs parlamentari de Ciutadans i de la més que previsible 'suma zero' electoral de C's i UPyD, el cas Nevot els serveix per a tenir una mínima plataforma mediàtica on poder vehicular el seu missatge i, alhora, reconstruir ponts.

Una peça clau de tot el circ mediàtic muntat a l'entorn de Nevot és l'advocat badaloní Angel Escolano (blog i Facebook) qui, malgrat la seva joventut, ja és tot un veterà de la lluita anticatalanista.

Escolano ja va començar a destacar per la seva fúria anticatalana durant els seus anys universitaris. Com a secretari general del sindicat estudiantil 'no-nacionalista' Universitarios Liberal Demócratas (ULD) va arribar a ser membre del claustre de la UB i a organitzar xerrades i conferències amb ponents d'alt nivell acadèmic, com Paco Caja, Dolors Nadal, Alejo Vidal-Quadras o Santiago Abascal. Segons les seves pròpies paraules, la ULD 'está dando la cara por unas ideas, por el bilingüismo, para oponernos al nuevo estatut, para desnacionalizar la universidad catalana (...), el derecho a recibir las clases en castellano, a la necesidad de expulsar al nacionalismo de la Universidad'.

També va promoure el grupuscle polític anomenat Veïns de Catalunya, que a banda de servir-li per enviar cartes a diferents mitjans des d'una tribuna d'allò més pomposa, com a màximes fites polítiques va arribar a organitzar l'acte Por una Catalunya de Ciudadanos, Por la Constitución Española, Por la Igualdad de Todos los Españoles, NO al Nuevo Estatut i a promoure la fracassada ILP En castellano también para la enseñanza en lengua materna y el bilingüismo escolar.

Partidari de les truculentes teories d'El Mundo sobre els atemptats de l'11-M a Madrid, Escolano també té un punt d'Albert Rivera. Com l'encara líder de Ciutadans, manté una intensa relació d'amor-odi envers el PP català. Si Rivera va ser durant tres anys militant popular, Escolano va arribar a ostentar la presidència de Nuevas Generaciones a Badalona i fins i tot va ser designat cap de llista del PP... a Sarrià de Ter el 2007 -municipi on els populars no tenen cap mena d'implantació real i on Escolano va practicar-hi el que popularment es coneix com a 'paracaigudisme'.

Però un bon dia, l'entente Escolano-PP es va trencar. Si en va marxar o el van expulsar, això ja depèn de la interpretació de cadascú. Sí que és cert que va mirar de tornar-s'hi a acostar el 2008, integrant-se a la candidatura nebrerista de David Mejía, però sense sort. Des de llavors, ha optat per apropar-se cada cop més a Ciutadans i, més recentment, a UPyD.

Nevot, Escolano, José Domingo i companyia saben que tenen entre mans la seva última oportunitat per desmarcar-se d'un PP que torna a fer bandera de l'anticatalanisme i mirar d'articular alguna opció mínimament unitària en vista a les eleccions.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
13 de febrer de 2010, 15.44 h

Los que tenemos empresas, lo vemos todo muy diferente, que los PELANAS que solo saben lanzar, juegos de ARTIFICIOS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
11 de febrer de 2010, 11.19 h

Culpa d'aquesta gent es la gent que a ells crear feina i com això diners a fer la seva vida a misèria. Deixeu a comprar productes de feixistes i empreses que no demana que la gent que fa feina ni necessita coneix llengua catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc fletxa Badalona
11 de febrer de 2010, 10.06 h

L'Escolano també és l'autor de la frase "a Catalunya no existeix el dret de viure en català".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.