directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 05:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 10 de febrer de 2010 05:00 h

Aznar i les medalles

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

aznar
Comparteix
   


Tot i que la concessió de la medalla d'or a Aznar al Congrés dels Estats Units és un tema que fa olor des que va donar-se a conèixer l'any 2004, avui mateix torna a estar en voga en obrir-se una investigació promoguda pel Tribunal de Comptes. L'òrgan fiscalitzador de l'Estat espanyol ha obert diligències preliminars per determinar si José María Aznar i la resta de membres del Consell de Ministres van exercir cap responsabilitat als comptes en aprovar una despesa de 2,3 milions per promocionar la preuada placa. La investigació respon a una denúncia presentada pels advocats José Luis Mazón i Encarnación Martínez i l'Associació Preeminència del Dret, que ja van emprendre anteriorment accions per aquests fets tant penals com contenciosoadministratives, si bé en els dos àmbits les indagacions van ser arxivades.

Així llavors, la d'ençà fracassada medalla, esdevé una realitat en aquests moments que taca una mica més l'expedient polític del senyor Aznar al capdavant de l'executiu espanyol. Segons informa El País, el Consell de Ministres espanyols va aprovar en 2003 una despesa de 2,3 milions per als exercicis 2004 i 2005 a fi de contractar els serveis d'un despatx d'advocats. L'objectiu del contracte, però, va gestionar-se de la manera més obscura possible, a través d'unes negociacions exemptes de publicitat que obeïen a una 'imperiosa urgència' d'assistir l'executiu espanyol en les relacions més properes amb el país nord-americà. Per tal de palesar com d'opac fou l'acord, afirma el diari madrileny que res d'això no va figurar a la ressenya del Consell de Ministres espanyols ni va publicar-se al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), tot i que pel gener de 2004 sí que van carregar-se les primeres factures del bufet.

Des de directe!cat volem sumar-nos a la denúncia (pdf), en tant que és gairebé tan sospitós el fet que fins ara els tribunals no hagin detectat cap irregularitat en una operació que cau pel propi pes de l'evidència com el fet mateix de desviament de fons públics per a usos particulars.. Per tant, estimem molt més lloable que l'expresident del govern espanyol llueixi avui una medalla - aquest cop no fracassada- que perjudica el poc sentit de l'honor que restava en la seva figura.





MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
10 de febrer de 2010, 11.00 h

Quan li posin la medalla, per casualitat no li clavaran pas davant del front amb un clau de ganxo de 10 cms de llarg ????.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.