directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 7 de novembre de 2007 05:00 h

Poca diplomàcia

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

monde diplomàtique
Comparteix
   


Dilluns la pàgina de la versió catalana del popular Le Monde Diplomàtique va ser hackejada, segons han informat els administradors del web a través d'un correu electrònic a tots els usuaris, on lamentaven l'atac perpetrat per uns desconeguts a qui "no agradava la pàgina". Al correu els responsables catalans es refermaven en la feina feta des de 2002 de traduir regularment els articles del prestigiós rotatiu mensual francès.

Segons fonts de Le Monde Diplomàtique, l'atac va ser a través d'un exploit d'un dels banners, de manera que els atacants van redireccionar la pàgina i esborrar la base de dades amb el contingut de la web. Els administradors van poder restaurar el web ahir al matí, gràcies a les còpies de seguretat que realitzaven regularment.

L'atac sembla tenir l'origen a servidors dels Estats Units, i sospiten d'un grup de hackers neoliberal, molt crítics amb les opinions del diari arran de l'edició d'un DVD que ironitzava sobre els líders nordamericans. També serien contraris als constants articles crítics amb el neoliberalisme del rotatiu d'esquerres. Sigui qui sigui l'agressor, la impunitat amb què qualsevol xitxarel·lo pot atacar i fer mal a través de la xarxa és un dels punts dèbils de l'Internet. És clar que, en nom de la seguretat, no hem de tolerar intrusions de l'administració a la xarxa de xarxes, però també hauríem de tenir clar que a la jungla cibernètica no ens podem prendre's la justícia per la mà.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.